Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Belastingaangifte? Doe het op tijd!

Woensdag 21 januari 2015

Als ondernemer heeft u rechten en plichten. Een jaarlijkse plicht is het doen van uw aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting waarin u het resultaat van uw onderneming verantwoordt. Het doen van belastingaangiften is aan termijnen gebonden. In de meeste gevallen laat u uw aangifte verzorgen door een professional en dient uw aangifte over 2013 uiterlijk 1 mei 2015 bij de belastingdienst ingediend te zijn.

De belastingdienst is niet mals voor belastingplichtigen die te laat aangifte doen. Als u voor de vennootschapsbelasting niet (of niet op tijd) aangifte doet, is de verzuimboete € 2.639. Ja, u leest het goed. € 2.639. Als u door het rode licht rijdt of binnen de bebouwde kom 30 kilometer te hard rijdt, kunt u het leven van anderen in gevaar brengen. Desondanks bedragen de boetes dan € 230 respectievelijk € 316. Iedere verhouding met de boete die u krijgt voor een te late aangifte is hiermee zoek.

Gelukkig vindt de Nederlandse belastingrechter dat ook en is de boete van € 2.639 al meerdere malen aanzienlijk gematigd. Het is jammer dat belastingplichtigen om hun gelijk te krijgen naar een belastingrechter moeten gaan. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Zorg dat uw aangifte tijdig is ingediend. En mocht het dan onverhoopt toch een keer fout gaan? Neem contact met me op en ik vecht de boete graag voor u aan.

Lees ook: Maart: Aangiftetijd, maar hoe lang nog?

Jeroen van Boekel

Vennoot

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief