Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Duitsland: dichtbij of ver weg?

Donderdag 12 november 2015

Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland. Qua afstand ligt Duitsland om de hoek. Er ligt echter wel een grens tussen. Voor een ondernemer kan die grens toch wel erg lastig zijn. Zou dat een reden moeten zijn om geen zaken te doen met onze oosterburen? Ik denk van niet. Als je de juiste weg bewandelt.

Expertgroep
OOvB adviseurs en accountants heeft zich aangesloten bij het Bundesverband mittelständische Wirtschaft (BVMW). Dat is een Duits netwerk waarin zeker 160.000 bedrijven participeren. Wij zijn aangesloten bij een onderdeel daarvan, namelijk Kreis Kleve. Daarin vormen wij een expertgroep. Vanuit Nederland zijn daar een notaris (Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen), een advocaat (Brunet advocaten) en ondergetekende als accountant bij aangesloten. Vanuit Duitsland zijn dezelfde beroepsgroepen vertegenwoordigd alsmede adviseurs op financieel, fiscaal, (arbeids)juridisch, ICT, communicatie en overig gebied. Het doel van deze groep is het verbeteren, ondersteunen en helpen van elkaar en elkaars relaties. Naast bijeenkomsten van deze experts worden periodiek (thema)bijeenkomsten georganiseerd bij bedrijven in de grensstreek.

De vier pijlers van het samenwerkingsverband luiden als volgt:

  1. Politieke belangenbehartiging
  2. Persoonlijk advies
  3. Communicatieve evenementen
  4. Praktische informatie

Door deze samenwerking kunnen we de grens slechten. Nederlandse ondernemers die in Duitsland een onderneming willen starten of gewoonweg zaken willen doen op de Duitse markt kunnen wij de juiste weg wijzen. Voor Duitse ondernemers die de Nederlandse markt willen betreden geldt uiteraard hetzelfde.

Wat ons betreft ligt Duitsland wel degelijk dichtbij en mag die grens niet als een obstakel gezien worden.

Interesse?
Mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact op met mij. Wellicht kunnen we samen naar de eerstvolgende bijeenkomst gaan, op donderdag 26 november aanstaande, op vliegveld Weeze.

Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief