Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

Vrijdag 27 mei 2016

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zit de economische groei er goed in. In het afgelopen eerste kwartaal, werd een groei gemeten van 1,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Een groei die sinds lange tijd niet werd gemeten, aldus de rekenaars van het CBS. Goed nieuws dus.

Een aantal oorzaken, of redenen, zijn aan te wijzen voor deze groei. Een heel belangrijke reden is het bestedingsgedrag van consumenten. Er wordt duidelijk meer uitgegeven. Maar ook bedrijven investeren meer. Dat is terug te zien in het ondernemersvertrouwen en de verwachting om nieuwe personeelsleden aan te nemen. Ook het aantal starters neemt overigens toe.

Ondanks dat al deze signalen positief zijn voor de nabije toekomst, zijn er ook nog steeds vele ondernemers die aarzelend zijn. De lastige tijden – veroorzaakt door de crisis – zijn nog niet vergeten. Het devies van die ondernemers luidt dan ook; eerst maar eens even wat reserves opbouwen. Een goede gedachte. Echter, wanneer de markt nieuwe kansen biedt, is het ook een kwestie van goed ondernemerschap om daarop in te springen. Weloverwogen en verantwoord natuurlijk. En juist daarom is het goed om eens te sparren met uw adviseur en accountant.

De afgelopen jaren heeft menig accountant en adviseur zich bekommerd om kostenbesparingen, financieringen en reorganisaties. Niet de leukste thema’s voor een ondernemer met ambitie. Gelukkig zijn deze tijden voor de meeste ondernemers achter de rug. Nu is het dus de tijd om opnieuw met de adviseur en accountant om tafel te gaan zitten. Om na te denken over investeringen en plannen voor groei. Onderwerpen die voor een ondernemer veel aantrekkelijker zijn en eveneens vragen om zinvol advies.

Daarom deze uitnodiging aan u. Heeft u opnieuw de ambitie om te profiteren van een aantrekkende economie? Praat er eens over met uw vertrouwde adviseur en accountant.

Lees ook: Waarom een financiële en fiscale planning zo belangrijk is

Lees ook: Investeringsplannen? Een juiste timing kan u veel geld bespaen!

Lees ook: Overnameplannen? Mooi, maar wat als je de onderhandelingen wilt afbreken?

Lees ook: Hulp bij financiering

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief