Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Economisch herstel! We gaan weer op overnamepad...

Dinsdag 13 oktober 2015

Na jarenlange berichten over het aantal faillissementen en de terughoudendheid bij het verstrekken van financieringen is er aanhoudend positief nieuws: economisch herstel!

Het CBS meldt afgelopen week dat de dalende trend in het aantal uitgesproken faillissementen aanhoudt en het aantal uitgesproken faillissementen het laagste niveau sinds oktober 2008 heeft bereikt. Tegelijkertijd heeft het kabinet aangekondigd dat met aanvullende maatregelen er naar verwachting de komende jaren enkele miljarden euro’s aan extra kredietverlening voor het mkb mogelijk is.

Daarbij in aanmerking nemend dat bedrijven weer meer ruimte hebben om te investeren, mede door het aantrekken van nieuwe financieringsvormen als Qredits, kredietunies en crowdfunding, betekent dit ook dat het aantal bedrijfsovernames (verder) zal gaan toenemen.

Bent u voornemens een onderneming te kopen of te verkopen, laat u zich hierover dan vooraf goed adviseren. Niet alleen over de financieringsvorm(en) en daaraan verbonden voorwaarden, maar bijvoorbeeld ook over de onderneming zelf. Weet wat u koopt! En voorkom dat de onderneming achteraf een “kat in de zak” blijkt te zijn. Maar ook als verkopende partij is het aan te raden om uw onderneming tijdig “verkoopklaar” te maken.

Kortom, het economisch herstel biedt ondernemers volop kansen. En bent u betrokken bij een (mogelijke) bedrijfsovername? Laat u zich dan vooraf informeren zowel financieel, fiscaal als juridisch! OOvB heeft hiervoor alle disciplines in huis en kan u op alle fronten bijstaan.

Lees ook: Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

Lees ook: Overnameplannen? Mooi, maar wat als je de onderhandelingen wilt afbreken?

Ilona Vinke-Cobussen

Werkzaam sinds 2014 bij vestiging Heesch

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief