Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Aansprakelijkheid voor overtredingen in voetbalwedstrijden

Donderdag 07 september 2017

Sebastiaan Geene, werkzaam bij de vestigingen Wanroij en Boekel, is een jurist die, in zijn vrije tijd, graag eens een balletje trapt. De ophef die vorige week ontstond in (amateur) voetballend Nederland trok daarom zijn aandacht. Een speler is veroordeeld voor 'mishandeling' omdat hij een tegenspeler verwondde door een ingezette sliding. Wat vindt Sebastiaan hiervan?

Meer weten of reageren
Sebastiaan Geene

Werkzaam sinds 2009 bij vestiging Wanroij en Boekel

Hallo ondernemer. Welke jas past het best bij u?

Donderdag 13 april 2017

Het is lente! Zonder jas naar buiten, fijn! Cor van de Broek, werkzaam bij de vestiging Wanroij, vraagt u in zijn blog toch even kritisch naar uw jas te kijken. Past deze u nog? Wordt het niet eens tijd voor een andere jas?

Meer weten of reageren
Cor van den Broek

Werkzaam sinds 2015 bij vestiging Wanroij

De uitkomsten van het paardenvleesschandaal: bestuurder aangepakt

Donderdag 23 maart 2017

Jurist van de vestiging Heesch, Ilona Vinke, hoort met enige regelmaat dat wij in Nederland nauwelijks straffen opleggen in fraude zaken. Niet elk geval! Ilona legt in haar blog uit wat de consequenties waren toen de vleeshandelaar uit Oss (2013) rundvlees verkocht, hoewel dit vermengd was met paardenvlees. Herinnert u het zich nog?

Meer weten of reageren
Ilona Vinke-Cobussen

Werkzaam sinds 2014 bij vestiging Heesch

Aanpassing in de transitievergoeding na twee jaar ziekte

Vrijdag 19 augustus 2016

Naar verwachting zal er een wetswijziging plaatsvinden op 1 januari 2018 om slapende dienstverbanden in de toekomst te voorkomen. Wat dit precies inhoudt legt Robert Vredeveldt, werkzaam als jurist bij OOvB, uit in zijn blog.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt

Kleine B.V.'s krijgen minder voor hetzelfde geld!

Donderdag 23 juni 2016

Pim van Diepenbeek, werkzaam in Cuijk, borduurt verder op de blog van collega Franklin van de Langeberg. Laatstgenoemde schreef op 10 december 2015 al het een en ander over de micro-onderneming. 

Meer weten of reageren
Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder bij de B.V. in oprichting

Donderdag 14 april 2016

Bent u voornemens een B.V. i.o (Besloten Vennootschap in oprichting) te starten omdat u niet kunt wachten met handelingen (bijvoorbeeld financieringsovereenkomsten) totdat de Bv officieel is opgericht? Leest u dan vooral even verder. Robert Vredeveldt, jurist in Wanroij en Boekel, schrijft over de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder bij de B.V. i.o.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt

Zakelijk handelen: bent u nog up-to-date?

Donderdag 21 januari 2016

Als goed ondernemer heeft u zich in het beginstadium van uw ondernemerschap laten adviseren bij de keuze van uw ondernemingsvorm, opstellen van algemene leverings- en betalingsvoorwaarden, diverse overeenkomsten e.d. Maar met het verstrijken van de jaren verandert de wetgeving, u als ondernemer, maar ook uw onderneming. Bent u nog up-to-date met uw zakelijk handelen? Doe nu onze juridische scan.

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Waarom zou u als bedrijf algemene voorwaarden hanteren?

Donderdag 10 september 2015

Robert Vredeveldt, jurist bij onze vestiging in Wanroij en Boekel, beschrijft in zijn blog waarom u als ondernemer algemene voorwaarden nodig heeft en wat deze precies inhoudt. De voordelen worden benoemd en waar u op moet letten als u uw eigen algemene voorwaarden opstelt.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt

Nieuwe vennoten VOF aansprakelijk voor "oude" schulden?

Donderdag 02 april 2015

Recent is door de Hoge Raad beslist dat een vennoot van een vof (vennootschap onder firma) aansprakelijk is voor schulden van de vennootschap die zijn ontstaan vóór zijn toetreding. OOvB juriste Ilona Vinke legt uit hoe je dit risico op aansprakelijkheid als toetredend vennoot zo veel mogelijk uit kunt sluiten.

Meer weten of reageren
Ilona Vinke-Cobussen

Werkzaam sinds 2014 bij vestiging Heesch

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief