Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Hoe kom ik af van mijn B.V. die inmiddels overbodig is?

Donderdag 09 mei 2019

Een B.V. oprichten brengt nogal wat met zich mee aan organisatie en denkwerk. Dit geldt ook voor het opheffen van een B.V. Het gaat om maatwerk. Welke mogelijkheden zijn er? Sebastiaan Geene, jurist bij de vestigingen Wanroij en Boekel, denkt met u mee.

Meer weten of reageren
Sebastiaan Geene

Werkzaam sinds 2009 bij vestiging Wanroij en Boekel

Besparing in 2019 door voorgestelde verlaging van de vennootschapsbelasting?

Donderdag 28 februari 2019

Cor van den Broek, fiscalist bij de vestiging Wanroij, vraagt zich af of de voorgestelde verlaging van de vennootschapsbelasting daadwerkelijk tot besparingen kan leiden in 2019. U leest zijn gedachten hierover in de blog van deze week!

Meer weten of reageren
Cor van den Broek

Werkzaam sinds 2015 bij vestiging Wanroij

Schuld aan uw B.V.? DGA's opgelet!

Vrijdag 02 november 2018

Rob Siroen, fiscalist bij de vestigingen Heesch en Cuijk, geeft een vervolg aan de blog van zijn collega Jeroen van Boekel die eerder al schreef over de sigaar uit eigen doos voor de ondernemer met schuld aan B.V.

Meer weten of reageren
Rob Siroen

Werkzaam sinds 2013 bij vestiging Cuijk en Heesch

Ondernemer met schuld aan eigen BV krijgt sigaar uit eigen doos

Donderdag 27 september 2018

Bij het presenteren van de plannen van ons kabinet voor 2019 vond onze fiscalist, Jeroen van Boekel, deze plannen vriendelijk voor het midden- en kleinbedrijf. Tot hij de kleine lettertjes las.....

Meer weten of reageren
Jeroen van Boekel

Vennoot

Het is tijd voor een fiscale en juridische APK!

Donderdag 28 juni 2018

Rob Siroen is - voor het eerst voor OOvB - in het digitale toetsenbord geklommen om een blog te schrijven over een gezondheidscheck voor de persoonlijke en ondernemingssituatie. Jaarlijks je situatie tegen het licht houden kan je besparingen opleveren en zorgt voor een frisse blik naar de toekomst.

Meer weten of reageren
Rob Siroen

Werkzaam sinds 2013 bij vestiging Cuijk en Heesch

Geld lenen van uw eigen BV, kan dat zomaar?

Woensdag 28 maart 2018

Hoe kijkt de belastingdienst aan tegen het lenen van geld vanuit uw eigen BV? Deze week blogt Cor van den Broek, werkzaam bij de vestiging Wanroij over dit onderwerp.

Meer weten of reageren
Cor van den Broek

Werkzaam sinds 2015 bij vestiging Wanroij

Kabinetsplannen Rutte III: Winst uitstellen en dividend eerder uitkeren!?

Vrijdag 13 oktober 2017

Erik Verkuijlen, werkzaam op de vestiging in Wanroij, schrijft in zijn blog over de kabinetsplannen Rutte III. Bent u een ondernemer en hebt u een B.V.? Lees dan vooral verder, deze blog gaat namelijk over uitstellen van de winst en het eerder uitkeren van dividend.

Meer weten of reageren
Erik Verkuijlen

Hallo ondernemer. Welke jas past het best bij u?

Donderdag 13 april 2017

Het is lente! Zonder jas naar buiten, fijn! Cor van de Broek, werkzaam bij de vestiging Wanroij, vraagt u in zijn blog toch even kritisch naar uw jas te kijken. Past deze u nog? Wordt het niet eens tijd voor een andere jas?

Meer weten of reageren
Cor van den Broek

Werkzaam sinds 2015 bij vestiging Wanroij

Gewijzigde termijnen voor het opmaken en openbaar maken van de jaarrekening

Vrijdag 31 maart 2017

Het jaar 2017 is alweer even op gang, sterker nog, de lente heeft haar intrede al gedaan. Franklin van de Langeberg kijkt toch nog even terug naar het jaar 2016. Als ondernemer moet je ook wel, de jaarrekening van 2016 zal opgemaakt en gepubliceerd moeten worden dit jaar. Wat is de uiterste publicatietermijn? Franklin helpt u herinneren!

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

De uitkomsten van het paardenvleesschandaal: bestuurder aangepakt

Donderdag 23 maart 2017

Jurist van de vestiging Heesch, Ilona Vinke, hoort met enige regelmaat dat wij in Nederland nauwelijks straffen opleggen in fraude zaken. Niet elk geval! Ilona legt in haar blog uit wat de consequenties waren toen de vleeshandelaar uit Oss (2013) rundvlees verkocht, hoewel dit vermengd was met paardenvlees. Herinnert u het zich nog?

Meer weten of reageren
Ilona Vinke-Cobussen

Werkzaam sinds 2014 bij vestiging Heesch

Wiebes heft verschil tussen ondernemer en DGA in een huurwoning op!

Donderdag 03 november 2016

Erik Verkuijlen heeft op 13 september 2016 een artikel geschreven over aftrekkosten van huurkosten bij een onderneming. Inmiddels hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden, voor onze OOvB-blogger Erik reden om dit onderwerp nogmaals aan te halen in zijn blog.

Meer weten of reageren
Erik Verkuijlen

Positie van statutair bestuurder na ontslag. Hoe zit het ook al weer?

Vrijdag 14 oktober 2016

Robert Vredeveldt, jurist bij onze vestigingen in Boekel en Wanroij vraagt zich af hoe de postitie van een statutair bestuurder zich 'na ontslag' ontwikkelt. Is er een ontslagvergunning van het UWV of ontbinding door de kantonrechter nodig? Lees in zijn blog hoe zulke ontslagprocedures in zijn werk gaat.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt

Wiebes draait VBI voor DGA de nek om!

Donderdag 29 september 2016

Ook Jeroen van Boekel, werkzaam op onze vestigingen Heesch en Wijchen, heeft dinsdag 20 september Prinsjesdag op de voet gevolgd. Hij was erg verrast en verbaasd toen het belastingplan 2017 gepresenteerd werd. Waarom? Hij schrijft hierover in zijn blog.

Meer weten of reageren
Jeroen van Boekel

Vennoot

Kleine B.V.'s krijgen minder voor hetzelfde geld!

Donderdag 23 juni 2016

Pim van Diepenbeek, werkzaam in Cuijk, borduurt verder op de blog van collega Franklin van de Langeberg. Laatstgenoemde schreef op 10 december 2015 al het een en ander over de micro-onderneming. 

Meer weten of reageren
Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder bij de B.V. in oprichting

Donderdag 14 april 2016

Bent u voornemens een B.V. i.o (Besloten Vennootschap in oprichting) te starten omdat u niet kunt wachten met handelingen (bijvoorbeeld financieringsovereenkomsten) totdat de Bv officieel is opgericht? Leest u dan vooral even verder. Robert Vredeveldt, jurist in Wanroij en Boekel, schrijft over de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder bij de B.V. i.o.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt

“Pensioen bij de eigen B.V. een "(never) ending story?”

Donderdag 24 december 2015

Het pensioen is een veel beschreven onderwerp. Ook Erik Verkuijlen, Register Belastingadviseur bij kantoor Wanroij, wil graag iets kwijt over het pensioen. Hij vraagt zich af of het pensioen in eigen beheer door de DGA een "(never) ending story" is.

Meer weten of reageren
Erik Verkuijlen

Heeft u een micro-onderneming?

Donderdag 10 december 2015

Wat de voor- en nadelen van een micro-onderneming zijn legt Franklin van de Langenberg, vennoot bij kantoor Wanroij, uit in zijn blog over deze nieuwe entiteit geïntroduceerd op 1 november 2015.

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

“Ondernemer: Past de rechtsvorm (nog) bij uw onderneming?”

Donderdag 29 oktober 2015

Als fiscalist krijgt Erik Verkuijlen, werkzaam op onze vestiging in Wanroij, regelmatig de vraag van startende ondernemers in welke vorm zij het beste de onderneming kunnen drijven. Een B.V.? Of is het toch gunstiger een Vennootschap Onder Firma aan te gaan?

Meer weten of reageren
Erik Verkuijlen

Spaartaks zorgt voor run op BV's. Terecht?

Donderdag 01 oktober 2015

Het belastingplan om de Box III-heffing aan te passen leidde direct tot grote chocoladeletters. Fiscalisten vallen over elkaar heen om particulieren ‘de BV in te helpen’. Is dat terecht? Hoe zit het nu eigenlijk met die nieuwe spaartaks? Jeroen van Boekel geeft in zijn blog antwoorden op deze vragen en staat voor u klaar om, als het nodig is, te helpen met uw persoonlijke rekensom.

Meer weten of reageren
Jeroen van Boekel

Vennoot

Wat is het nut van een aandeelhouders overeenkomst?

Woensdag 01 juli 2015

Een aandeelhoudersovereenkomst is een contract tussen de aandeelhouders van een besloten vennootschap waarin afspraken worden gemaakt met betrekking tot hun aandeelhouderschap en hun samenwerking in de vennootschap. Wat is het verschil met statuten? En waar moet je op letten? Jurist Robert Vredeveldt zet de aandachtspunten op een rijtje.

Meer weten of reageren
Robert Vredeveldt
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief