Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Stimuleren van duurzame investeringen!

Donderdag 04 april 2019

Paul Cox, onze corporate finance collega, werkzaam bij de vestiging Wijchen trapt zijn blogcarrière bij OOvB af met de titel "Stimuleren van duurzame investeringen". Als er toch investeringen op de stapel liggen, doe het dan duurzaam!

Meer weten of reageren
Paul Cox

Werkzaam sinds 2017 bij vestiging Wijchen

Hulp bij financiering

Donderdag 04 mei 2017

Een accountant maakt niet alleen uw jaarrekening of zorgt ervoor dat de cijfers op de juiste manier verwerkt worden. Nee, een accountant kan zoveel meer! Heeft u advies nodig over een financieringsvraagstuk, nu of in de toekomst? Wij, van OOvB, kunnen door onze jarenlange ervaring en know-how passende oplossingen voor u bieden. Zodat we, samen met u, de juiste keuzes maken. Pim van Diepenbeek, werkzaam bij de vestiging Cuijk blogt over de hulp die accountants kunnen bieden bij (gecompliceerde) financieringen.

Meer weten of reageren
Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Over op SBR!

Donderdag 23 februari 2017

Van papier naar digitaal. De digitalisering kent steeds minder grenzen. Ook het aanleveren van (financiële) rapportages aan overheidsinstanties en banken gaat sinds een aantal jaren via de digitale weg. Waar het voorheen nog niet verplicht werd om op SBR (Standard Business Reporting) over te gaan, wordt dit sinds 1 januari 2017 door de banken verplicht gesteld. Pim van Diepenbeek, werkzaam op de vestiging in Cuijk, is groot voorstander van automatisering en schrijft in zijn blog over de digitale toekomst en SBR.

Meer weten of reageren
Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Een kijkje in de toekomst?

Donderdag 12 januari 2017

De 'bloggers aftrap' van OOvB voor 2017 gaat over een kijkje in de toekomst. Franklin van de Langenberg, werkzaam in Wanroij, schrijft over 'Prognose ongewijzigd beleid'. Op basis van de resultaten in het verleden is snel te zien hoe de onderneming zich ontwikkelt.

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

“Schenking voor de eigen woning 2017? Actie in 2016!”

Donderdag 04 augustus 2016

Zoals u wellicht weet wordt vanaf 1 januari 2017 de fiscale vrijstelling  voor schenkingen voor de eigen woning verhoogd naar € 100.000. Dit is goed nieuws voor vermogende personen, woningmarkt en natuurlijk voor degenen die een schenking kunnen verwachten. Maar, en nu komt het, u moet aan nogal wat eisen voldoen voordat u voor deze regeling in aanmerking komt . Erik, fiscalist in Wanroij, houdt van complexe puzzels; hij heeft het e.e.a. voor u op een rijtje gezet om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Meer weten of reageren
Erik Verkuijlen

Crowdfunding; wat is het precies?

Donderdag 22 oktober 2015

Crowdfunding. U heeft er vast en zeker al iets over gehoord. Maar wat is Crowdfunding precies? Franklin van de Langenberg, accountant op onze vestiging Wanroij, is in de materie gedoken. Crowdfunding is met een grote groep mensen (‘de crowd’) een financiering mogelijk maken, een alternatieve wijze om een financieringsbehoefte in te vullen. Zonder bemiddeling van financiële intermediairs, maar door middel van direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Economisch herstel! We gaan weer op overnamepad...

Dinsdag 13 oktober 2015

Na jarenlange berichten over het aantal faillissementen en de terughoudendheid bij het verstrekken van financieringen is er aanhoudend positief nieuws: economisch herstel!
Jurist Ilona Vinke vertelt waar u op moet letten als u voornemens bent een bedrijf te gaan overnemen of verkopen.

Meer weten of reageren
Ilona Vinke-Cobussen

Werkzaam sinds 2014 bij vestiging Heesch

Stapelfinanciering wat is het precies?

Donderdag 11 juni 2015

Feitelijk is stapelfinanciering niets anders dan het op elkaar stapelen van verschillende vormen van financiering om te voorzien in de financieringsbehoefte van uw onderneming. Franklin van de Langenberg bespreekt de  mogelijkheden hiervan in zijn blog.

Meer weten of reageren
Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief