Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Investeringsplannen? Een juiste timing kan u veel belasting besparen!

Donderdag 26 november 2015

Heeft u concrete plannen om te gaan investeren? Zo tegen het einde van het jaar kan een juiste timing van het moment van de daadwerkelijke investering u een aanzienlijke belastingbesparing opleveren. Hoe zit dat precies?

U kunt voor investeringen in bepaalde bedrijfsmiddelen (denk aan machines, inventaris of transportmiddelen) een extra bedrag in aftrek brengen op uw winst. Dit geldt voor zowel eenmanszaken, vof’s als BV’s.

Investeert u in een jaar in totaal een bedrag van ongeveer € 100.000, dan bedraagt de aftrekpost € 15.609. Komt de investering boven een ton, dan neemt het voordeel af. Heeft u dit jaar al ongeveer voor een ton geïnvesteerd? Dan is het interessant om de investering uit te stellen tot begin 2016, zodat u maximaal profiteert van deze investeringsaftrek. U profiteert dan namelijk in beide jaren van de maximale aftrek van € 15.609.

Daarnaast is het mogelijk om een investering van bijvoorbeeld € 200.000 op te splitsen, zodat u dit jaar maximaal profiteert van de investeringsaftrek en dit voordeel volgend jaar nogmaals behaald. Een juiste timing kan u in dit voorbeeld een voordeel opleveren van bijna € 23.000 aan extra aftrekposten!

Staat u op het punt te gaan investeren en wilt u hier meer over weten? Ik denk graag met u mee en bereken uw voordeel van een juiste timing.

Lees ook: Waarom een financiële en fiscale planning zo belangrijk is

Lees ook: Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

Jeroen van Boekel

Vennoot

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief