Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Meten is weten!

Donderdag 16 april 2015

In mijn blog van december 2014 heb ik u als ondernemer uitgedaagd de vinger aan de pols te houden.  Inmiddels is het april 2015 en u en uw onderneming zijn al weer 3 maanden op weg. Heeft u inmiddels de vinger aan de pols?

Als ondernemer bent u de kapitein op het schip en dient u te weten of de onderneming op koers ligt. Realiseert u de geprognosticeerde omzet en brutomarge? Heeft u grip op de kosten van u onderneming en liggen ze boven of onder begroting? En wat betekent dat dan voor het verloop van 2015?

Allemaal relevante vragen waar u antwoord op wil en moet hebben om uw schip op koers te houden. Nu in april heeft u nog de tijd om tijdig bij te sturen en eventueel van koers te veranderen om uw doelen voor 2015 te realiseren of bij te stellen zowel positief als negatief. Het is zaak de prestaties van uw onderneming tijdig te meten en de volgende zaken te analyseren:

  • de ontwikkelingen in de financiële prestaties en KPI’s van uw onderneming;
  • de ontwikkelingen in de markt;
  • de prestaties van uw branchegenoten, immers branchevergelijking kan tegenwoordig ook op basis van tussentijdse cijfers.

Uw OOvB accountant en adviseur kan u helpen de antwoorden op deze vragen te geven en u te ondersteunen in het wijzigen van uw koers.

Lees ook: Goede voornemens?

Lees ook: Wat doet uw concurrentie?

Lees ook: Zakelijk handelen: bent u nog up-to-date?

Lees ook: Sturen op basis van cijfers?

Lees ook: Een kijkje in de toekomst?

 

 

 

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief