Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Restschuldregeling van hypotheken niet verlengd

Donderdag 24 augustus 2017

In 2013 stond 36% van de koophuizen in Nederland “onder water”. Dat wil zeggen dat de hypotheekschuld hoger was dan de waarde van de woning op dat moment. Eind 2016 was dit aantal afgenomen tot bijna 18%. De verwachting is dat dit percentage verder zal dalen als gevolg van stijgende huizenprijzen en van maatregelen die zijn genomen op de woningmarkt. Een van de maatregelen is de restschuldregeling.

Restschuldregeling
De restschuldregeling houdt in dat bij verkoop van uw woning, de rente van de overgebleven schuld in aftrek kan worden gebracht. Over een maximum periode van 15 jaar. De regeling is ooit bedacht om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren. Deze maatregel loopt echter op 31 december 2017 af.

Geen verlenging
Momenteel staan er toch nog steeds zo’n 340.000 woningen onder water. Bij verkoop zullen deze woningeigenaren hun verlies moeten nemen. Ondanks dit hoge aantal is de staatssecretaris van Financiën niet van plan om de restschuldregeling te verlengen.

Wij adviseren woningeigenaren met een mogelijke restschuld daarom de overdracht voor 31 december dit jaar te laten plaatsvinden. Alleen dan kunt u nog gebruik maken van de restschuldregeling.

 

Lees ook: Nu oversluiten hypotheek kan u veel geld besparen

Lees ook: Ongehuwd samenleven: al eens stilgestaan bij de gevolgen van een scheiding?

Jeroen van Boekel

Vennoot

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief