Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Stapelfinanciering wat is het precies?

Donderdag 11 juni 2015

Feitelijk is stapelfinanciering niets anders dan het op elkaar stapelen van verschillende vormen van financiering om te voorzien in de financieringsbehoefte van uw onderneming. Hierbij kunt u denken aan:

  • De standaard bancaire financiering;
  • Debiteurenfinanciering (factoring);
  • Leasing(zowel operational als financial);
  • Informal Investors;
  • Participatiemaatschappijen;
  • Ketenfinanciering;
  • Crowdfunding.

 

 

 

 

 

Bovenstaande mogelijkheden geven u een indicatie van het pallet aan mogelijkheden in financieringsland en is zeker niet volledig. Daar gaat het nu niet om, maar zij bieden u de mogelijkheid om te stapelen.

 

Is stapelfinanciering nu een nieuwe vorm van financiering?

Nee in mijn ogen niet. Het stapelen van financieringen is iets wat u als ondernemer wellicht al vele jaren doet of had kunnen doen.

Traditioneel gaat of ging een ondernemer naar zijn huisbankier voor de financiering van zijn onderneming of dit nu was voor debiteurenfinanciering, financiering van nieuw aan te schaffen machines of wellicht een bedrijfspand. De laatste jaren zijn banken echter steeds kritischer geworden en willen zij niet meer het volledige financieringsrisico lopen. Van uw bank krijgt u steeds vaker een NEE te horen.

Een Nee kan echter ook een JA worden als u als ondernemer er in slaagt andere bronnen van financiering te combineren met de traditionele bancaire financiering. Met andere woorden u gaat stapelen.

 

Succesvol stapelen

Om succesvol te kunnen stapelen zult echter nog steeds met een doordacht plan moeten komen. Een goed ondernemingsplan met een duidelijke visie en richting waar u als ondernemer naar toe wil, onderbouwd met goed cijfermateriaal is nog steeds de basis voor een succesvolle financiering van uw onderneming. Want al deze financiers hebben een ding met zich gemeen. Zij stellen geld ter beschikking met als doel er geld mee te verdienen, afhankelijk van de financier zullen zij andere rendements – en zekerheidseisen stellen.

Uw OOvB adviseur kan u helpen in het succesvol stapelen van financiering. We hebben ruime ervaring met alle vormen van financiering. Ook met crowdfunding hebben we inmiddels ervaring. Crowdfunding heeft als groot voordeel dat het naast een financieringsmiddel ook een goede marketing tool kan zijn die uw onderneming, product of dienst nader op de kaart kan zetten.

 

Inspiratie

Op onze ondernemerssessie van 18 juni a.s. nemen wij u mee in een inspirend verhaal over crowdfunding, ofwel financieren met de hulp van velen.

Lees ook: Crowdfunding: wat is het precies?

Lees ook: Wat doe je met je spaargeld?

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief