Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Subsidie mogelijk op investeringen door jonge landbouwer

Vrijdag 09 november 2018

Ook dit jaar zal de POP3-subsidieregeling voor jonge landbouwers wederom worden opengesteld.

Dit biedt mogelijk kansen voor landbouwers jonger dan 41 jaar (op moment van aanvraag) om gesubsidieerd investeringen te kunnen doen in hun bedrijf.

De subsidie kan aangevraagd worden in de periode van 3 december 2018 t/m 8 februari 2019. Er is dus voldoende tijd om een subsidieaanvraag voor te bereiden en in te dienen.

Net zoals andere jaren zal er een investeringslijst gepubliceerd worden door de provincies. Hier staan investeringen op, waarop men subsidie kan aanvragen. Elke provincie bepaalt zelf welke investeringen zij willen subsidiëren.

Als bedrijf kan slechts één keer binnen de POP3-regeling subsidie voor jonge landbouwers worden ontvangen. Heeft een bedrijf al eerder subsidie voor een jonge landbouwer ontvangen binnen POP3, dan kan een andere jonge landbouwer van dit bedrijf niet nog een keer subsidie ontvangen. Dit speelt bij samenwerkingsverbanden met meerdere jonge landbouwers.

Wat kun je als jonge landbouwer zelf doen ? Het is raadzaam om de investeringslijst van de provincie waarin jouw bedrijf is gevestigd te screenen op geschikte investeringen, en actief offertes van geschikte investering(en) bij leveranciers op te vragen.

Wat kan OOvB voor jou betekenen ? Wij kunnen jouw bedrijf en situatie toetsen aan de voorwaarden van de subsidieregeling en desgewenst ondersteuning bieden bij het aanvragen van de subsidie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Ik ben te bereiken per mail g.angenendt@oovb.nl of per telefoon 0485-452817.

 Gerwin Angenendt

Gerwin Angenendt

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief