Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Vrij met de feestdagen, kan dat zomaar?

Donderdag 30 november 2017

De maand december is weer aanstaande en dat betekent feestdagen. Voor veel werknemers reden om verlof/vakantie op te nemen met sinterklaas of tussen kerst en oud op nieuw. Kan dat zomaar? 

Iedere werknemer bouwt gedurende het jaar vakantiedagen op. Wettelijk is dat minimaal vier keer de wekelijkse arbeidsduur. Vaak worden er daarboven meer vakantiedagen opgebouwd. 

U als werkgever bent verplicht om de werknemer ook daadwerkelijk in de gelegenheid te stellen om de opgebouwde vakantie op te nemen. De wet geeft verder aan dat u de tijdstippen van de vakantie moet vaststellen, rekening houdende met de wensen van de werknemer. De wensen van de werknemer mogen alleen dan worden gepasseerd als daar “gewichtige redenen” voor zijn. Kortgezegd betekent dit dat er sprake moet zijn van bedrijfsorganisatorische problemen waarvoor het belang van werknemer om vrij te nemen moet wijken. 

Een voorbeeld die in de wetgeschiedenis is genoemd is de situatie dat een klein bedrijf zou moeten sluiten omdat niet in de vervanging kan worden voorzien. 

Nadat uw werknemer schriftelijk heeft verzocht om de vakantie voor een bepaalde termijn vast te stellen, moet u als u bezwaar heeft binnen twee weken reageren. Doet u dat niet, dan wordt de vakantie automatisch vastgesteld conform de wensen van de werknemer. 

U doet er dus goed aan om tijdig uw gemotiveerde bezwaren kenbaar te maken, als u graag ziet dat de werknemer toch komt werken tussen de feestdagen door!

Sebastiaan Geene

Werkzaam sinds 2009 bij vestiging Wanroij en Boekel

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief