Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Waarom een financiële en fiscale planning zo belangrijk is

Donderdag 13 augustus 2015

Inmiddels is augustus al weer halfweg en heeft u genoten van een welverdiende vakantie of bent u wellicht nog aan het genieten.

Voor u als ondernemer is het echter zaak niet te lang in vakantiesferen te blijven hangen. De komende weken/maanden zijn cruciaal. Voor dat wij het ons realiseren is het 31 december en proosten we op het nieuwe jaar en is 2015 geschiedenis. Maar eerst de derde dinsdag in september nog. Op 15 september a.s. weten we welke fiscale maatregelen er ons te wachten staan en wat dat betekent voor uw inkomen als ondernemer.

Gelukkig hebben we nog even en kunnen we fiscaal en financieel nog sturen.

Natuurlijk is het zaak dat uw administratie op orde is en dat u precies weet waar u staat, met andere woorden per heden is mijn winst X en verwacht ik nog XX winst te maken. Of is hier nog enig werk voor nodig en vraagt u zich af waarom zou ik haast maken?

Waarom een fiscale en financiële planning?

Als u vandaag de dag inzicht heeft in:
1. uw resultaat tot op heden
2. u goed kunt inschatten waar uw resultaat ultimo boekjaar op uitkomt
3. uw resultaatverwachting voor 2016

dan kunt u ook uw fiscale lasten beter inschatten en plannen.

Zo kan een actueel inzicht aanleiding geven om een geplande investering uit te stellen of naar voren te halen. Dit geldt ook voor kosten. Maakt u ze juist nu of stelt u ze nog even uit? Rekening houdend met de fiscale plannen van onze regering voor 2016 kunt u besluiten aftrekposten welke gaan vervallen alsnog veilig te stellen of te claimen in 2015. Dit allemaal met als doel uw belastinglasten zoveel mogelijk te beperken en zo veel mogelijk werkkapitaal beschikbaar te houden voor uw onderneming.

Al met al een hele kluif, maar hier staat u natuurlijk niet alleen voor. Uw OOvB adviseur kan en wil u hier graag bij helpen.

Lees ook: Investeringsplannen? Een juiste timing kan u veel belasting besparen!

Lees ook: Economie op dreef, profiteer van groeikansen!

Lees ook: Economisch herstel! We gaan weer op overnamepad...

Lees ook: Hulp bij financiering

 

Franklin van de Langenberg

Werkzaam sinds 2011 bij vestiging Wanroij

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief