Blog

Blog

Onze Blogcategorieën:

Wat doet uw concurrentie?

Donderdag 12 maart 2015

Bij OOvB stellen we ieder jaar met alle liefde en plezier de jaarrekeningen samen voor onze klanten. Echter, een jaarrekening is slechts een stuk papier met een groot aantal cijfers er op. Uiteraard kunnen wij als adviseurs de cijfers aan u, als klant, uitleggen. Wij kunnen er toelichting op geven. De cijfers krijgen daardoor betekenis.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik uiteraard dat mijn klanten meer willen weten. Ze willen namelijk weten wat de concurrentie doet. Hoe doen collega-bedrijven in dezelfde branche het? Waarom doe ik het beter of slechter dan een ander bedrijf?

Omdat wij als kantoor aangesloten zijn bij de SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountant-Administratieconsulenten) kunnen wij de cijfers van onze klanten vergelijken met de cijfers van ontzettend veel andere bedrijven in Nederland. We kunnen zelfs regionaal vergelijken. SRA-kantoren bedienen meer dan 50% van het professionele MKB.

Door een branchevergelijk uit te voeren kunnen we een aantal doelen van u als klant bereiken:
- Weten hoe uw bedrijf er nu voor staat;
- Voorspellen hoe uw bedrijf er over enkele jaren voor kan staan;
- Actielijst opstellen om uw onderneming bij te sturen of te verbeteren;
- Oorzaken achterhalen voor goede of minder goede prestaties;
- Kansen en uitdagingen voor u zien of creëren;
- Eventuele bedreigingen tijdig signaleren en daarop inspelen;
- Inzicht krijgen in eventuele financieringsbehoefte;
- Etc.

Kortom: wij kunnen u advies op maat bieden!

Op onze website kan eenieder geheel vrijblijvend een bedrijfsscan uitvoeren voor de branches Automotive, Bouw, Detailhandel, Horeca, Industrie, Juridische dienstverlening, Medische Zorg en Transport & Logistiek. Zie http://link.oovb.nl/bedrijfsscans/

Het is echter zo dat wij voor alle bedrijven een branchevergelijk kunnen uitvoeren mits er meerdere soortgelijke bedrijven in de database opgenomen zijn. De selectie vindt plaats op basis van de SBI-code waaronder het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Daag me uit en laat mij een branchevergelijk voor uw bedrijf uitvoeren!

Lees ook: Meten is weten!

Lees ook: Een kijkje in de toekomst?

Pim van Diepenbeek

werkzaam sinds 2010 bij vestiging Cuijk

Plaats een reactie

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief