OOvB Tips

Maak jij deze fouten bij het netwerken?

Donderdag 02 juli 2015

Netwerken: Voor de één een uitkomst, voor de ander een hel. Veel zelfstandig ondernemers zien hun netwerkgesprekken vaak mislukken. Wat zijn de do’s and don’ts bij het netwerken? En welke veelgemaakte fouten moet je zien te voorkomen?


Fout 1: Zaken doen i.p.v. netwerken

Bijna niemand zit er op te wachten om op een netwerkborrel te worden benaderd door iemand die meteen zijn product of dienst wil verkopen. Niet doen dus! Ga netwerken omdat je het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, kennis te delen of te leren.


Fout 2: Alleen maar over jezelf praten

Als je een gemakkelijke prater bent, ben je veel zelf aan het woord. Soms wel teveel? Alleen over jezelf praten is not-done tijdens een netwerkgesprek. Zorg voor een goede balans tussen luisteren en praten. Door echte interesse te tonen in de ander komt een (sociaal) gesprek al snel op gang.


Fout 3: Niet (echt) luisteren

Daar waar we er twee van hebben, gebruiken we vaak maar een half: oren. Je kent het vast wel: Terwijl je gesprekspartner zijn verhaal vertelt, ben je vooral bezig met ‘hoe kan ik mezelf het beste presenteren?’ Op deze manier krijg je maar de helft mee van wat de ander vertelt. Luister met je volle aandacht!


Fout 4: Onduidelijk verhaal over wat je doet

“En wat doe jij?” Deze vraag kun je verwachten bij elke nieuwe ontmoeting. Ondernemers hebben niet altijd een duidelijk antwoord op deze vraag. Zorg dat je jouw netwerkpitch altijd paraat hebt. Speel in op je doelgroep en vertel kort en bondig wie je bent, welk probleem jij voor klanten oplost en wat het voordeel daarvan voor je klanten is.


Fout 5: Teveel vakjargon gebruiken

Als je als vakspecialist enthousiast je verhaal vertelt, pas dan op dat je niet teveel vakjargon gebruikt. Woorden die voor jou heel gewoon zijn, kunnen voor iemand anders als abacadabra klinken. Gebruik dus gewone spreektaal.


Fout 6: Mensen buiten sluiten

Een drukke netwerkborrel waar iedereen elkaar al lijkt te kennen, is voor nieuwe ondernemers vaak al een hele drempel. Als iedereen dan ook nog in gesloten groepjes staat, voel je je echt niet welkom. Zie je iemand alleen staan? Haal deze dan je groepje binnen en betrek hem in het gesprek.


Fout 7: Het gesprek geen vervolg geven

Heb je een goed gesprek gehad met iemand, en geef je er daarna geen vervolg aan? Zonde! Leg al tijdens het gesprek alvast de basis. Vraag of je de ander mag uitnodigen voor LinkedIn. Op die manier weet je elkaar te vinden mocht je ooit nog iets voor elkaar kunnen betekenen. Heb je in je eerste gesprek afspraken gemaakt? Kom ze na!

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief