OOvB Tips

Succes met de juiste gewoontes!

Donderdag 30 oktober 2014
Kent u het ‘Cup a Soup’ reclamespotje nog?

Kent u het ‘Cup a Soup’ reclamespotje nog? Van John de manager met zijn uitspraak ‘Succes is een keuze’? Natuurlijk, bedoeld met een knipoog. Toch was het een beetje de moraal in ondernemingen dat succes ‘maakbaar’ is. We weten natuurlijk wel beter. Maar dat ‘bepaald gedrag’ tot ‘resultaat’ leidt, zoveel is ook wel duidelijk. Uit onderzoek van een Amerikaanse lifestyle website blijkt namelijk dat ‘succesvolle’ mensen er de volgende gewoontes op na houden.

 

1) Heb een plan. Elke dag.

Weet wat je wilt bereiken en doen. Elke dag weer. Ben streng voor jezelf en stel een takenlijst op.

 

2) Perfectionisme leidt tot verlamming.

Winston Churchill zei het al; perfectionisme leidt tot verlamming. Uiteindelijk zul je 80% van je tijd kwijt zijn om de laatste 20% perfect te krijgen.

 

3) Fouten maken is geen schande.

Beter een fout maken dan niets doen. Van fouten leer je sneller dan van waarschuwingen. Dus, blijven proberen. Ook al gaat het een keer mis.

 

4) Blijf enthousiast.

Wanneer je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit te werken. Dus kies een ‘vak’ waarin je plezier hebt. Bovendien is het goed om hard werken af te wisselen met pauzes.

 

5) De ochtendstond…

Onze grootouders wisten het al. ’s Morgens krijg je meer gedaan. Vooral omdat je ongestoord kunt werken en je geconcentreerder bent.

 

6) Eerst de moeilijkste klussen.

Van nature hebben we als mensen de neiging om uit te stellen. Toch is het beter om lastige klussen zo snel mogelijk uit te voeren. Het geeft je uiteindelijk een gevoel van vrijheid en opluchting.

 

7) Blijf positief.

Soms zitten ‘dingen’ tegen. Ook dan is het goed te beseffen dat ook deze tegenslag vaak tijdelijk is. Dus, blijf altijd kansen zien.

 

8) Besteed tijd aan vrienden en familie.

Succes wordt pas echt leuk als je het kunt delen. Daarvoor is het wel belangrijk om contact te houden met je vrienden en je familie.

 

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief