Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


MKB gedijt goed

Dinsdag 18 juni 2019

De overkoepelende organisatie van Accountants (SRA) publiceerde onlangs het jaaroverzicht 2018. Het rapport bevat een rooskleurig beeld over de ontwikkeling van omzet en winsten. Zo steeg de omzet gemiddeld met zo’n 10% en nam de winst zelfs toe met een gemiddeld niveau van zo’n 16%. De bedrijfskosten stegen gemiddeld met 8,7%. Verwacht wordt overigens dat vooral de arbeidskosten in het komende jaar verder zullen toenemen.

Kijkend naar specifiek de winsten in de individuele sectoren, dan blijkt dat de bouwsector met een plus van 30% de lijst stevig aanvoert. Ook de winsten in industrie (+23%) eb logistiek (+17%) groeiden aanzienlijk.

Voor het lopende jaar zijn de prognoses iets terughoudender. Bij een rondvraag langs de inkoopmanagers en producenten blijkt men slechts voorzichtig positief. Een derde van de ondervraagden gaat uit van een stijgende productie. De overige groep gaat uit van een gelijkblijvende productie.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief