Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Aanmelden centrale database KringloopWijzer

Donderdag 17 november 2016

Alle melkveebedrijven moeten over het jaar 2016 een KringloopWijzer indienen via de centrale database. Deze verplichting is opgenomen in de leveringsvoorwaarden van de melkfabrieken. Met de KringloopWijzer krijgt men ook inzicht in de mineralenefficiëntie op het bedrijf en wat de sterke en zwakke punten zijn.

Voor nieuwe deelnemers is het raadzaam om zich nu al aan te melden bij de centrale database. Dit doet men door in te loggen met eHerkenning op de website www.dekringloopwijzer.nl. Vervolgens zullen er machtigingen aangemaakt moeten worden, zodat veel gegevens (voer, kunstmest, melkleverantie, uitslagen bodem- en gewasonderzoeken, I&R-gegevens, percelen en vervoersbewijzen dierlijke mest) automatisch via datakoppelingen ingelezen worden. Door deze machtigingen goed in te vullen, kan de Kringloopwijzer snel en efficiënt ingediend worden. Ook kan men een adviseur machtigen om de gegevens in te vullen of de machtigingen aan te leggen.

Voor bestaande deelnemers is het ook van belang ervoor te zorgen dat de machtigingen actueel zijn, bijvoorbeeld als overgestapt wordt naar een andere voerleverancier. Het klantnummer van de nieuwe leverancier zal dan aan de bestaande machtigingen toegevoegd moeten worden.

Belangrijk is verder dat al het aangelegde ruwvoer (eigen of aankoop) bemonsterd wordt, zodat er voldoende gegevens aanwezig zijn om de KringloopWijzer te kunnen invullen.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Aanmelden centrale database KringloopWijzer

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief