Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Aantal faillissementen groeit naar verwachting met 10%

Dinsdag 14 mei 2019

Het lijkt erop dat de economische groei ondernemend Nederland in de steek laat. Dat is in ieder geval de verwachting van grootbank ABN Amro. En bij het groeicijfer van faillissementen zijn de eenmanszaken niet eens meegeteld. De bank gaat nog wel uit van een economische groei van zo’n 1,4% over het hele jaar. Een groei die de helft lager is dan in 2018. Deze groeivertraging is direct voelbaar in het bedrijfsleven, aldus de becijferaars van de bank. Het bijkomende gevolg is dat hierdoor ook de banengroei zal afnemen.

Het algemene consumentenvertrouwen is een belangrijke graadmeter voor de economische groeiverwachting. Volgens de economen houden consumenten over de afgelopen 3 maanden al meer de hand op de knip dan een jaar geleden. Vooral Horeca bedrijven en winkels in de straat zullen ‘slachtoffer’ zijn van deze bestedingsvertraging. Ook voor de reguliere autoverkoper verwacht de bank wat lastiger tijden. Overigens ligt voor de laatstgenoemde beroepsgroep een wat somberder langere termijn vooruitzicht in het verschiet, zo verwachten de economische voorspellers. Door de snelle toename van digitale technologie zullen universele autobedrijven moeite hebben om ‘bij te blijven’.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief