Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Audit nieuws voor bewindvoerders

Woensdag 23 december 2015

OOvB adviseurs en accountants bieden auditexpertise aan bewindvoerderskantoren.

Het Besluit Kwaliteitseisen van 29 januari 2014 voor curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren, heeft de afgelopen jaren het nodige rumoer veroorzaakt. Eén van de redenen hiervoor was de verplichting om een accountantscontrole te laten uitvoeren op de jaarrekening.

Uiteindelijk is daar, door inmenging van de brancheverenigingen, een nuance op aangebracht. Hierdoor zijn nu alleen die organisaties met een omzet boven 1 miljoen euro verplicht een controleopdracht te laten uitvoeren.

OOvB adviseurs en accountants staat volledig achter de uitzondering die gemaakt is voor organisaties die de genoemde omzetgrens niet behalen. Wij zijn dan ook van mening dat een samenstellingsopdracht zowel de onderbewindgestelde als het maatschappelijk verkeer voldoende bescherming biedt.

Met de 5 regiokantoren bedient OOvB inmiddels ruim 30 bewindvoerderskantoren. De audits die wij uitvoeren voldoen aan de wettelijke criteria en zijn opgesteld volgens de normen van de brancheverenigingen, BPBI, NBBI, NBPB.

Naast uitvoering van auditing en de wettelijk verplichte samenstellingsopdracht voor zowel jaarrekening en bijbehorende aangifte inkomstenbelasting, is OOvB ook de ideale partner voor financiële en administratieve zaken. Ook wanneer u ervoor kiest om uw basisadministratie zelf te blijven uitvoeren, kunt u vertrouwen op onze expertise en de automatiseringshulpmiddelen die wij u beschikbaar stellen.

Graag komen wij met u in contact wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt over de audit die wij voor uw organisatie zouden kunnen uitvoeren.

Het OOvB-team ten aanzien van bewindvoering staat voor u klaar: Jeroen de Laat AA, Gertie van Griensven AA en Leon Wijers.

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief