Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Audit nieuws voor bewindvoerders

Woensdag 23 december 2015

OOvB adviseurs en accountants bieden auditexpertise aan bewindvoerderskantoren.

Het Besluit Kwaliteitseisen van 29 januari 2014 voor curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren, heeft de afgelopen jaren het nodige rumoer veroorzaakt. Eén van de redenen hiervoor was de verplichting om een accountantscontrole te laten uitvoeren op de jaarrekening.

Uiteindelijk is daar, door inmenging van de brancheverenigingen, een nuance op aangebracht. Hierdoor zijn nu alleen die organisaties met een omzet boven 1 miljoen euro verplicht een controleopdracht te laten uitvoeren.

OOvB adviseurs en accountants staat volledig achter de uitzondering die gemaakt is voor organisaties die de genoemde omzetgrens niet behalen. Wij zijn dan ook van mening dat een samenstellingsopdracht zowel de onderbewindgestelde als het maatschappelijk verkeer voldoende bescherming biedt.

Met de 5 regiokantoren bedient OOvB inmiddels ruim 30 bewindvoerderskantoren. De audits die wij uitvoeren voldoen aan de wettelijke criteria en zijn opgesteld volgens de normen van de brancheverenigingen, BPBI, NBBI, NBPB.

Naast uitvoering van auditing en de wettelijk verplichte samenstellingsopdracht voor zowel jaarrekening en bijbehorende aangifte inkomstenbelasting, is OOvB ook de ideale partner voor financiële en administratieve zaken. Ook wanneer u ervoor kiest om uw basisadministratie zelf te blijven uitvoeren, kunt u vertrouwen op onze expertise en de automatiseringshulpmiddelen die wij u beschikbaar stellen.

Graag komen wij met u in contact wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt over de audit die wij voor uw organisatie zouden kunnen uitvoeren.

Het OOvB-team ten aanzien van bewindvoering staat voor u klaar: Jeroen de Laat AA, Gertie van Griensven AA en Leon Wijers.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief