Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Bedrijfsoverdracht levert zelden nieuwe rijkdom op. Volgende generatie profiteert.

Donderdag 19 oktober 2017

Waarschijnlijk hoort u ook wel de verhalen van oud ondernemers die zich dankzij de verkoop van hun bedrijf een hoop luxe kunnen aanmeten. Een mega-camper? Lidmaatschap op de luxe golfclub? Een wereldreis? Een leuk bootje? Toch is de realiteit anders. Want, zo blijkt uit onderzoek, kiest een groot deel ervoor om de aandelen volledig of gedeeltelijk te schenken aan de volgende generatie.

Wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan het voor een DGA fiscaal aantrekkelijk zijn om de aandelen van het bedrijf te schenken aan de kinderen. Naast schenking, kan de ‘verkopende’ DGA ook een korting geven op de koopsom.

Bedrijfsoverdracht is niet iets dat over één nacht ijs gaat. Ook binnen de familie. Gemiddeld gaat er zo’n 6 tot 8 jaar voorbereidingstijd aan vooraf. Onderzoek leert ook dat, wanneer het duidelijk is dat kinderen de zaak in willen, ondernemers vaak nog lang aarzelen.

Juist nu kan het aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van fiscaal aantrekkelijke regels voor schenking bij bedrijfsoverdracht.

Praat er maar eens over met één van de OOvB fiscalisten. info@oovb.nl

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief