Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Beloon je medewerkers op een andere manier

Donderdag 15 februari 2018

De prestatiegerichte bonus blijkt helemaal niet zo effectief. Het prestatieverhogende effect is maar heel tijdelijk en alleen van toepassing als de onderliggende prestatie ook echt meetbaar is. Bovendien leidt een individuele bonus vaak tot egoïstisch gedrag en rivaliteit. Kortom, slecht voor de teamspirit.

Beter is het dan ook om na te denken over beloningen waarbij je team profiteert en het effect wat langer aanwezig blijft. Misschien dat de volgende tips kunnen helpen.

Winstdeling
Winstdeling beloont elke medewerker van een bedrijf. Dus niet alleen diegenen die in de ‘front office’ aanwezig zijn, maar ook diegenen die niet zo zichtbaar zijn. Het is dan ook een gelijkmatige manier van belonen om een deel van de winst beschikbaar te stellen voor iedereen.

Sociale bonus
In tegenstelling tot een prestatiegerichte bonus, kan een sociale bonus wel uiterst effectief zijn. Vooral wanneer de medewerkers mogen bepalen wie de sociale bonus heeft verdiend. Het gaat dan meer om extraatjes voor een collega die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan zijn buiten het bedrijf of in het bedrijf.

Opleiding
Een externe prikkel (geld) werkt lang niet zo goed als gedacht. Daarentegen is aandacht en interesse voor de ontwikkeling van medewerkers wel erg zinvol. Wanneer gepresenteerd vanuit de juiste gedachte, wordt het gezien als een prima vorm van aandacht. Bovendien gaat de betreffende medewerker ook nog een stuk beter presteren.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief