Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Bent u ondernemer en heeft u kinderen?

Dinsdag 14 februari 2017

Dan heeft u, of u gaat dit nog ervaren, gemerkt dat de uitdrukking ‘kinderen worden alleen maar duurder’ inderdaad juist is. Alle extra’s in de vorm van toeslagen, belastingvoordelen en regelingen met betrekking tot de studiefinanciering, zijn meer dan welkom. Als succesvolle ondernemer denkt u geen recht te hebben op deze voordelen, omdat uw inkomen te hoog is. Maar is dit wel zo?

Het inkomen bij ondernemers is te beïnvloeden door bijvoorbeeld wel die dure investering te doen en gebruik te maken van de diverse fiscale regelingen. Daardoor wordt het inkomen lager waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Dit leidt wellicht tot het recht hebben op toeslagen en/of een aanvullende beurs voor drie jaar voor uw kind. (Zie ook ons artikel van 17 januari 2017 ‘Mogelijk toch recht op aanvullende beurs?’)

Door prognoses te laten opstellen, kunnen onze adviseurs u helpen met beslissen of u in 2017 juist wel (of niet) die investering doet. Ook bij de opbouw van pensioen en het inzichtelijk maken of financiering noodzakelijk is kan een adviseur u enorm helpen.

Door bepaalde keuzes te maken kunt u naast het doel dat u voor ogen heeft (zoals het inkomen als u met pensioen gaat, versterking van uw positie in de markt) besparen op de inkomstenbelasting en ook nog eens recht krijgen op toeslagen en wellicht uw kind op de aanvullende beurs.

Als uw kind al wat ouder is en graag wat extra’s wil verdienen, dan kunt u, door uw kind in uw onderneming mee te laten werken, wat extra’s besparen. Naast het feit dat u uw kind met trots kennis laat maken met uw onderneming, zijn de loonkosten aftrekbaar. Wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan gebruik worden gemaakt van de ‘KJ-regeling’. Dit levert administratieve voordelen in de loonbelasting op. Dus een win-win situatie voor u beiden.

Door in samenspraak met onze adviseurs bepaalde keuzes wel of niet te maken, welke in uw onderneming goed van pas komen, kunt u ook nog eens voordelen verkrijgen die in uw (financiële) gezinssituatie goed van pas komen.

Bent u geen klant en wilt u kennis maken met onze organisatie en advies over uw financiële situatie, dan bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur op vrijdagmiddag van 15 uur tot 17 uur voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wanneer u liever op een andere dag komt, maakt u dan een afspraak met één van onze adviseurs. Voor de dichtstbijzijnde vestiging in uw buurt en het bijbehorende telefoonnummer verwijzen wij u naar onze website www.oovb.nl.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief