Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Bent u ondernemer en heeft u kinderen?

Dinsdag 14 februari 2017

Dan heeft u, of u gaat dit nog ervaren, gemerkt dat de uitdrukking ‘kinderen worden alleen maar duurder’ inderdaad juist is. Alle extra’s in de vorm van toeslagen, belastingvoordelen en regelingen met betrekking tot de studiefinanciering, zijn meer dan welkom. Als succesvolle ondernemer denkt u geen recht te hebben op deze voordelen, omdat uw inkomen te hoog is. Maar is dit wel zo?

Het inkomen bij ondernemers is te beïnvloeden door bijvoorbeeld wel die dure investering te doen en gebruik te maken van de diverse fiscale regelingen. Daardoor wordt het inkomen lager waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Dit leidt wellicht tot het recht hebben op toeslagen en/of een aanvullende beurs voor drie jaar voor uw kind. (Zie ook ons artikel van 17 januari 2017 ‘Mogelijk toch recht op aanvullende beurs?’)

Door prognoses te laten opstellen, kunnen onze adviseurs u helpen met beslissen of u in 2017 juist wel (of niet) die investering doet. Ook bij de opbouw van pensioen en het inzichtelijk maken of financiering noodzakelijk is kan een adviseur u enorm helpen.

Door bepaalde keuzes te maken kunt u naast het doel dat u voor ogen heeft (zoals het inkomen als u met pensioen gaat, versterking van uw positie in de markt) besparen op de inkomstenbelasting en ook nog eens recht krijgen op toeslagen en wellicht uw kind op de aanvullende beurs.

Als uw kind al wat ouder is en graag wat extra’s wil verdienen, dan kunt u, door uw kind in uw onderneming mee te laten werken, wat extra’s besparen. Naast het feit dat u uw kind met trots kennis laat maken met uw onderneming, zijn de loonkosten aftrekbaar. Wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan gebruik worden gemaakt van de ‘KJ-regeling’. Dit levert administratieve voordelen in de loonbelasting op. Dus een win-win situatie voor u beiden.

Door in samenspraak met onze adviseurs bepaalde keuzes wel of niet te maken, welke in uw onderneming goed van pas komen, kunt u ook nog eens voordelen verkrijgen die in uw (financiële) gezinssituatie goed van pas komen.

Bent u geen klant en wilt u kennis maken met onze organisatie en advies over uw financiële situatie, dan bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur op vrijdagmiddag van 15 uur tot 17 uur voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wanneer u liever op een andere dag komt, maakt u dan een afspraak met één van onze adviseurs. Voor de dichtstbijzijnde vestiging in uw buurt en het bijbehorende telefoonnummer verwijzen wij u naar onze website www.oovb.nl.

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief