Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Besparen door duurzaam denken

Dinsdag 13 maart 2018

Bent u ondernemer en in het bezit van een eigen bedrijfspand? Dan kan het verstandig én voordelig zijn om uw duurzaamheidspet eens op te zetten. Met een aantal maatregelen kunt u namelijk behoorlijke besparingen realiseren. We zetten er even een aantal op een rijtje.

Vergelijk uw energieleverancier.
Het kan natuurlijk dat u uw energie inkoopt via een bedrijfscollectief. Is dat niet het geval? Aarzel dan niet om eens opnieuw te kijken naar de actuele tarieven. Het levert al snel geld op.

Eigen energieopwekking?
Het kan zeer aantrekkelijk zijn om zonnepanelen te installeren op het dak (of andere zonnige plaats) van uw bedrijfspand. Twijfelt u? Laat dan maar eens doorrekenen wat de investering en opbrengst kan zijn.

Lang leve LED.
Wist u dat verlichting in een gemiddeld bedrijfspand voor zo’n 20% van de totale energielast zorgt? Het is dan ook slim om uw oude lampen te vervangen door LED lampen. Bovendien kan het raadzaam zijn om bewegingsmelders te installeren.

Goede klimaatbeheersing.
Bij klimaatbeheersing wordt al snel gedacht aan energieslurpende verwarming en koeling. Het is daarom belangrijk dat u overweegt om de meest energiezuinige apparaten te kiezen. Want, hoe ouder het apparaat, hoe meer energieverbuik meestal aan de orde zal zijn.

Duurzaam denken? Het is iets dat we allemaal kunnen leren. Toch dienen we ons wel bewust te zijn van de maatregelen die we allemaal in een bedrijf kunnen nemen. Licht uit. Deuren dicht. Apparaten af. Kopjes in plaats van papieren of plastic bekers….. om maar eens wat te noemen.

< Terug

Meest recente berichten

Digitale waarschuwing voor plannen in omgeving

Donderdag 19 september 2019 (Agrarisch)
Plannen in de omgeving kunnen een grote invloed hebben op het bedrijf. Het is daarom zaak hiervan tijdig op de hoogte te zijn om zo nodig bezwaar te kunnen maken.Op de website www.overheid.nl kan men zich in... Lees verder >

Nieuwe versie rekenmodel verlening Nb-vergunningen

Donderdag 19 september 2019 (Agrarisch)
Op 29 mei oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet gebruikt mocht worden om toestemmingen te verlenen op basis van de Wet natuurbescherming... Lees verder >

Prinsjesdag 2019

Donderdag 19 september 2019 (OOvB Nieuws)

Het was weer indrukwekkend. De glazen koets, tot in de puntjes gepoetst. De koningin in stemmig paars. De koning, met baard. En de kamerleden, lichtjes zenuwachtig, waarbij nog steeds de hoedjes letterlij... Lees verder >

NZa: Zorgverzekeraars moeten duidleijk zijn over omzetplafond en gelijke polissen

Dinsdag 17 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Zorgverzekeraars moeten voortaan per zorgaanbieder op hun website aangeven of zij een omzetplafond hebben afgesproken. Ook moeten zij op hun website bekend maken als het omzetplafond bij een zorgaanbieder... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief