Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Besparen door duurzaam denken

Dinsdag 13 maart 2018

Bent u ondernemer en in het bezit van een eigen bedrijfspand? Dan kan het verstandig én voordelig zijn om uw duurzaamheidspet eens op te zetten. Met een aantal maatregelen kunt u namelijk behoorlijke besparingen realiseren. We zetten er even een aantal op een rijtje.

Vergelijk uw energieleverancier.
Het kan natuurlijk dat u uw energie inkoopt via een bedrijfscollectief. Is dat niet het geval? Aarzel dan niet om eens opnieuw te kijken naar de actuele tarieven. Het levert al snel geld op.

Eigen energieopwekking?
Het kan zeer aantrekkelijk zijn om zonnepanelen te installeren op het dak (of andere zonnige plaats) van uw bedrijfspand. Twijfelt u? Laat dan maar eens doorrekenen wat de investering en opbrengst kan zijn.

Lang leve LED.
Wist u dat verlichting in een gemiddeld bedrijfspand voor zo’n 20% van de totale energielast zorgt? Het is dan ook slim om uw oude lampen te vervangen door LED lampen. Bovendien kan het raadzaam zijn om bewegingsmelders te installeren.

Goede klimaatbeheersing.
Bij klimaatbeheersing wordt al snel gedacht aan energieslurpende verwarming en koeling. Het is daarom belangrijk dat u overweegt om de meest energiezuinige apparaten te kiezen. Want, hoe ouder het apparaat, hoe meer energieverbuik meestal aan de orde zal zijn.

Duurzaam denken? Het is iets dat we allemaal kunnen leren. Toch dienen we ons wel bewust te zijn van de maatregelen die we allemaal in een bedrijf kunnen nemen. Licht uit. Deuren dicht. Apparaten af. Kopjes in plaats van papieren of plastic bekers….. om maar eens wat te noemen.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief