Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Besparen door duurzaam denken

Dinsdag 13 maart 2018

Bent u ondernemer en in het bezit van een eigen bedrijfspand? Dan kan het verstandig én voordelig zijn om uw duurzaamheidspet eens op te zetten. Met een aantal maatregelen kunt u namelijk behoorlijke besparingen realiseren. We zetten er even een aantal op een rijtje.

Vergelijk uw energieleverancier.
Het kan natuurlijk dat u uw energie inkoopt via een bedrijfscollectief. Is dat niet het geval? Aarzel dan niet om eens opnieuw te kijken naar de actuele tarieven. Het levert al snel geld op.

Eigen energieopwekking?
Het kan zeer aantrekkelijk zijn om zonnepanelen te installeren op het dak (of andere zonnige plaats) van uw bedrijfspand. Twijfelt u? Laat dan maar eens doorrekenen wat de investering en opbrengst kan zijn.

Lang leve LED.
Wist u dat verlichting in een gemiddeld bedrijfspand voor zo’n 20% van de totale energielast zorgt? Het is dan ook slim om uw oude lampen te vervangen door LED lampen. Bovendien kan het raadzaam zijn om bewegingsmelders te installeren.

Goede klimaatbeheersing.
Bij klimaatbeheersing wordt al snel gedacht aan energieslurpende verwarming en koeling. Het is daarom belangrijk dat u overweegt om de meest energiezuinige apparaten te kiezen. Want, hoe ouder het apparaat, hoe meer energieverbuik meestal aan de orde zal zijn.

Duurzaam denken? Het is iets dat we allemaal kunnen leren. Toch dienen we ons wel bewust te zijn van de maatregelen die we allemaal in een bedrijf kunnen nemen. Licht uit. Deuren dicht. Apparaten af. Kopjes in plaats van papieren of plastic bekers….. om maar eens wat te noemen.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief