Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Bezwaar tegen intrekking POR-ontheffing

Donderdag 15 maart 2018

Diverse varkens- en pluimveehouders zijn gedupeerd door het intrekken van de ontheffingsregeling productierechten (POR). De Rechtbank Den Haag heeft op 1 maart j.l. een uitspraak gedaan in een kort geding dat een aantal ontheffingshouders en belangenorganisatie hadden aangespannen tegen de Staat. De rechtbank verklaarde de vordering tot verlenging van de POR-regeling niet-ontvankelijk, omdat ontheffingshouders de mogelijkheid hebben om hierover een uitspraak van de bestuursrechter (College van Beroep voor het bedrijfsleven) te krijgen. Zij is dan volgens haar niet bevoegd om een uitspraak te doen.

Het advies aan (voormalige) ontheffingshouders is daarom om bij het Ministerie van LNV een verzoek tot verlenging van de ontheffing in te dienen op basis van artikel 38 lid 2 Meststoffenwet. Wanneer dat verzoek wordt geweigerd, kan hiertegen bezwaar worden gemaakt. Ook kan tijdens de bezwaartermijn een voorlopige voorziening (bijv. voorlopige ontheffing) worden verzocht bij de bestuursrechter.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Bezwaar tegen intrekking POR-ontheffing

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief