Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Bijtelling en auto. Hoe zit het ook alweer?

Donderdag 21 januari 2016

Hoe hoger de CO2 uitstoot van je auto, hoe hoger de bijtelling. Deze bijtelling heeft invloed op de hoogte van de loonheffing voor het privégebruik van de auto. Daarom presenteren wij u graag nog eens de bijtellingstarieven zoals ze gelden voor auto’s die vanaf 1 januari 2016 worden gekocht (op kenteken zijn gezet).

Uitstoot van CO2 per kilometer:

0 gram 4% bijtelling
0 gram tot 50 gram 15% bijtelling
50 gram tot 106 gram 21% bijtelling
hoger dan 106 gram 25% bijtelling

 

P.S. Als u of uw medewerkers vragen hebben over de effecten van de bijtelling op de loonheffing? Vraag het de fiscale experts van OOvB.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief