Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


BKR-registratie door telefoon(abonnement)

Woensdag 14 juni 2017

Voor ondernemers met een eenmanszaak, VOF, CV of maatschap geldt per 1 mei 2017 dat een lening voor een mobiele telefoon hoger dan € 250,- wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Voorheen was de afbetaling van de mobiele telefoon verwerkt in de maandelijkse abonnementskosten. Dat mag echter niet meer. Wordt de aanschafprijs van de mobiele telefoon niet ineens betaald dan is er sprake van een koop op afbetaling. Hetgeen wordt aangemerkt als een lening in de vorm van aflopend krediet.

Per 1 mei 2017 wordt een dergelijke lening voor een mobiele telefoon BKR-geregistreerd als het bedrag van de lening hoger is dan € 250,-. De maandelijkse kosten voor het gebruik van mobiel internet, bellen en sms’en tellen voor de registratie niet mee.

Als ondernemer dient u zich te realiseren dat een dergelijke BKR-registratie voor kredietverstrekkers zoals banken (mede) reden kan zijn om minder krediet aan u te willen verstrekken. Hetgeen betekent dat een dergelijke registratie bijvoorbeeld invloed kan hebben op de financiering van uw woning of onderneming.

Een BKR-registratie kan voorkomen worden door het bedrag van de telefoon in één keer te betalen of om het bedrag boven € 250,- direct te betalen en het resterende bedrag in termijnen. Deze laatste mogelijkheid wordt echter niet door elke telecomproviders aangeboden.

Wees dus alert wanneer u een nieuw telefoonabonnement met mobiele telefoon afsluit.

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief