Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


BTW betalen na beëindiging onderneming, wat nu?

Dinsdag 18 juni 2019

U beëindigt uw onderneming daar komt een hoop bij kijken, maar wat nu als u dat allemaal heeft afgewikkeld en er volgt nog een factuur welke betrekking heeft op de periode dat u uw onderneming dreef. Bent u nu de BTW kwijt?

Nee, wij hebben goed nieuws voor u. U heeft een tweetal mogelijkheden om de btw op facturen die nog in rekening worden gebracht nadat uw onderneming is beëindigd terug te ontvangen van de belastingdienst.

Ten eerste is het mogelijk uw btw nummer niet onmiddellijk af te laten voeren bij de belastingdienst wanneer u uw onderneming staakt. U dient dan het periodiek indienen van uw btw aangifte voort te zetten. Op deze wijze kunt u de btw over de nagekomen facturen terug vragen. Heeft u dit gedurende korte tijd gedaan, dan zult u waarschijnlijk alle facturen ontvangen hebben en de BTW hierover teruggevraagd hebben. U kunt dan uw BTW nummer alsnog af laten voeren.

Wanneer uw btw nummer reeds is afgevoerd en u heeft alsnog nagekomen facturen ontvangen, dan kunt u de btw terugvragen bij de belastingdienst door middel van een schriftelijk verzoek om teruggave van de betaalde BTW.

In beide gevallen kunt u uiteraard alleen de BTW terugvragen voor zover u met BTW belaste diensten en leveringen verrichte in uw gestaakte onderneming.

Heeft u uw onderneming gestaakt, of gaat u uw onderneming staken neem dan contact op met één van onze adviseurs, zodat wij gezamenlijk kunnen bekijken hoe de beëindiging van uw onderneming op de meest praktische en voordelige wijze voor u kan worden ingericht.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief