Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


BTW betalen na beëindiging onderneming, wat nu?

Dinsdag 18 juni 2019

U beëindigt uw onderneming daar komt een hoop bij kijken, maar wat nu als u dat allemaal heeft afgewikkeld en er volgt nog een factuur welke betrekking heeft op de periode dat u uw onderneming dreef. Bent u nu de BTW kwijt?

Nee, wij hebben goed nieuws voor u. U heeft een tweetal mogelijkheden om de btw op facturen die nog in rekening worden gebracht nadat uw onderneming is beëindigd terug te ontvangen van de belastingdienst.

Ten eerste is het mogelijk uw btw nummer niet onmiddellijk af te laten voeren bij de belastingdienst wanneer u uw onderneming staakt. U dient dan het periodiek indienen van uw btw aangifte voort te zetten. Op deze wijze kunt u de btw over de nagekomen facturen terug vragen. Heeft u dit gedurende korte tijd gedaan, dan zult u waarschijnlijk alle facturen ontvangen hebben en de BTW hierover teruggevraagd hebben. U kunt dan uw BTW nummer alsnog af laten voeren.

Wanneer uw btw nummer reeds is afgevoerd en u heeft alsnog nagekomen facturen ontvangen, dan kunt u de btw terugvragen bij de belastingdienst door middel van een schriftelijk verzoek om teruggave van de betaalde BTW.

In beide gevallen kunt u uiteraard alleen de BTW terugvragen voor zover u met BTW belaste diensten en leveringen verrichte in uw gestaakte onderneming.

Heeft u uw onderneming gestaakt, of gaat u uw onderneming staken neem dan contact op met één van onze adviseurs, zodat wij gezamenlijk kunnen bekijken hoe de beëindiging van uw onderneming op de meest praktische en voordelige wijze voor u kan worden ingericht.

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief