Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


BTW verleggingsregeling. Aannemers opgelet!!

Vrijdag 11 januari 2019

U bent aannemer voor de verleggingsregeling in de BTW als u degene bent die voor een opdrachtgever, anders dan in loondienst, tegen betaling werk van stoffelijke aard uitvoert dat betrekking heeft op onroerende zaken of schepen.

Als u voor deze uit te voeren werkzaamheden onderaannemers, of uitleners van personeel inschakelt mogen die op hun factuur geen BTW in rekening brengen. Zij moeten de BTW verleggen naar u, de aannemer.

Brengen deze onderaannemers of uitleners van personeel toch BTW bij u in rekening dan loopt u een risico. Draagt de onderaannemer of uitlener van personeel de BTW niet af, dan zal de fiscus de aftrek van de BTW weigeren die aan u in rekening is gebracht. Dat kost u 21% meer!

Controleer dus goed bij onderaanneming of inhuur van personeel dat bij de facturering de BTW wordt verlegd naar u, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u hulp nodig? Wij staan voor u klaar, neem gerust contact met ons op.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief