Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Carnaval voorbij, tijd voor de aangifte 2015

Donderdag 18 februari 2016

Nog aan het nagenieten van de gezellige carnaval of de leuke wintersportvakantie? Wellicht heeft u het laatste nog in het vooruitzicht? Wij zijn alweer volop in het nieuwe jaar bezig. Bij een nieuw jaar hoort ook weer een nieuw belastingjaar; 2015. Voor de meesten onder u zal gelden dat het invullen van de aangifte niet het meest geliefde karweitje is. Voor ons geldt het tegenovergestelde. Wij staan alweer te springen om de uitdaging aan te gaan met de belastingwetten die onze overheid voor de jaren 2015 en 2016 voor onze samenleving heeft bedacht.

Onze grootste en mooiste uitdaging blijft, zoals ieder jaar, ervoor te zorgen dat u binnen de regels van de wet zo min mogelijk belasting betaalt, zodat u deze belastingbesparing op eigen wijze kan besteden. Helaas hebben wij ook te maken met de mindere kanten van de belastingwetten en het is onze plicht om u ieder jaar op fiscale plichten en wijzigingen te wijzen. Als voorbeeld nemen we het speerpunt van de belastingdienst “Onzakelijke leningen van de DGA”. Indien u en uw B.V. een lening zijn aangegaan , dan brengen wij dit het komende belastingjaar nogmaals onder uw aandacht.

Wellicht heeft u de wintersportvakantie niet met uw familie doorgebracht, maar met zakelijke relaties. Zijn de kosten dan in uw onderneming aftrekbaar? Net als vorig jaar heeft de belastingdienst ook dit belastingjaar weer een bijzondere interesse in deze kosten. Oftewel zijn de kosten die u in uw onderneming heeft opgevoerd wel als zakelijke kosten aftrekbaar? Een factuur alleen zegt niet genoeg, maar de feiten en omstandigheden daarachter zijn doorslaggevend. Daarom vinden wij het belangrijk om met u het dialoog aan te gaan. Het is van belang dat uw relatiebeheerder weet wat er binnen uw onderneming speelt. Hij of zij kan u adviseren over allerhande geld- en belastingzaken. Bijvoorbeeld of een forse kostenpost aftrekbaar is als zakelijke kosten.

Onze wereld lijkt door de digitalisering nog sneller te gaan. Dit brengt voordelen met zich mee, facturen zijn zo verwerkt. Maar verlies hierbij niet uit het oog dat een computer de feiten en omstandigheden achter een factuur niet kan herkennen en u advies kan geven of deze kosten wel degelijk aftrekbaar zijn. Een computer voert alleen een opdracht uit. Is deze opdracht wel op een fiscaal ‘slimme’ wijze uitgevoerd? Daarvoor heeft u goede adviseurs nodig. U zult versteld staan hoeveel geld er bespaart kan worden met goed advies.

We zien, horen en luisteren ook dit belastingjaar weer graag naar u en zeggen ook dit belastingjaar weer op onze eigen bekwame, betrouwbare en betrokken manier waar het op staat.

< Terug

Meest recente berichten

Internetconsultaties voor financiering onderzoek glastuinbouw en varkenshouderij

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)
Brancheorganisaties in de glastuinbouw en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) hebben de minister van LNV verzocht dat alle ondernemers in hun sector moeten meebetalen aan een onderzoeksprogramma.... Lees verder >

Moet u als oudere agrarische ondernemer uw onderneming “staken” van de fiscus?

Dinsdag 16 juli 2019 (Agrarisch)

Voorkomen is beter dan genezen!
Afgelopen week kwam in het nieuws dat de belastingdienst zijn pijlen gaat richten op een groep oudere agrarische ondernemers. Het gaat dan vooral om ondernemers die al... Lees verder >

Wisselende resultaten detailhandel

Dinsdag 16 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het klimaat was in 2018, net als 2017, gunstig voor de detailhandel. De branche profiteerde onder meer van de groei van de economie en de consumentenbestedingen. De omzet liet dan ook een sterkere toename... Lees verder >

Op zoek naar vakantiewerkers? Denk aan uw kinderen!

Dinsdag 16 juli 2019 (Fiscaal)

U bent geholpen, uw kinderen hebben een leuke bijverdienste en krijgen een beeld van uw bedrijf. De kosten kunt u ten laste van de winst brengen.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief