Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Datalogger op luchtwasser verplicht in 2016

Donderdag 07 mei 2015


Vanaf 1 januari 2016 moeten, naast alle nieuwe, ook alle reeds geïnstalleerde luchtwassers voorzien zijn van een datalogger.


Deze verplichting is in 2012 vastgelegd in het Activiteitenbesluit en gold vanaf 1 januari 2013 al voor nieuwe luchtwassers. Voor bestaande luchtwassers was een overgangstermijn van drie jaar opgenomen.


Het ministerie van Economische Zaken ziet geen mogelijkheid om van deze verplichting af te zien. Dit blijkt uit het Actieplan Maatwerkaanpak Agrofood dat op 28 april 2015 naar de Tweede Kamer is verzonden.


Het elektronisch monitoringsysteem wordt nodig geacht, omdat een groot deel van de luchtwassers niet goed zou werken (door onkunde, technische mankementen of moedwillig niet gebruiken).


Volgens het ministerie bedragen de kosten van het monitoringsysteem 3.500 tot 7.000 euro per installatie.
 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Datalogger op luchtwasser verplicht in 2016

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief