Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Deel II: Mogelijk toch recht op een zwangerschapsuitkering!

Dinsdag 13 maart 2018

In navolging op het gepubliceerde artikel van 16 januari jongstleden op onze website over een mogelijke compensatie voor vrouwelijke zelfstandigen schrijven wij dit bericht.

Onlangs is namelijk bekend geworden dat de compensatieregeling er definitief gaat komen. Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen vanaf 15 mei 2018 een compensatie aanvragen bij het UWV. Vanaf 15 mei zullen de exacte voorwaarden voor de compensatieregeling worden gepubliceerd op de website van het UWV en zal op deze website ook meer informatie komen te staan over de behandeling van de aanvraag en de betaling van de compensatie. De aanvraag dient uiterlijk 30 september 2018 te zijn ingediend.

De compensatie zal € 5.600 gaan bedragen en zal vanaf 1 januari 2019 worden uitgekeerd. Dit om terugvorderingen van toeslagen etc. zoveel mogelijk te voorkomen. De compensatie wordt immers als inkomen gezien en kan daarom gevolgen hebben voor onder andere uw toeslagen zoals de zorgtoeslag, de huurtoeslag, het kindgebondenbudget en de kinderopvangtoeslag. Door de compensatie in het belastingjaar 2019 uit te keren, kunnen deze extra inkomsten tijdig worden doorgegeven aan de belastingdienst.

Verwacht u in aanmerking te komen voor deze compensatie en bent u nog niet door ons benaderd? Neem dan contact op met uw vaste adviseur of met W.A.M. (Wendy) Derks-Peters MSc. op telefoonnummer 0485-452817. Ook voor vragen kunt u uiteraard bij ons terecht.

< Terug

Meest recente berichten

Isoleren woning? Vanaf 2 september 2019 subsidie mogelijk!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Bent u eigenaar en tevens bewoner van een woning en wilt u deze isoleren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe subsidieregeling. Deze subsidie, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH),... Lees verder >

De gespannen arbeidsmarkt, ook in de horeca!

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

In het 2e kwartaal 2019 is de vraag naar personeel verder toegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat per 100 werklozen 93 vacatures openstaan, over het 1e kwartaal was dit nog 88 vacatures per honderd werk... Lees verder >

Bent u al voorbereid op de Wet arbeidsmarkt in balans?

Vrijdag 13 september 2019 (Ondernemersnieuws)

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Bent u al voorbereid? In deze bijdrage treft u enkele onderwerpen aan waar u rekening mee moet gaan houden.

Lees verder >

Vanggewas na maïs op zand- en lössgrond

Donderdag 12 september 2019 (Agrarisch)
Op zand- en lössgrond is het verplicht na de teelt van maïs een vanggewas te telen. Er zijn de volgende mogelijkheden om aan deze verplichting te voldoen: onderzaai van gras kort na het zaaien van ... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief