Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Een betaalbare kerstborrel

Donderdag 13 december 2018

Zo rond de kerstdagen wordt het gezellig op kantoor. De jaarlijkse kerstborrel of etentje staat voor de deur. Even de boel de boel laten en gezamenlijk even toasten op de feestdagen die komen gaan. Hoe kunt u dit, fiscaal gezien, regelen zodat het aantrekkelijk uitpakt?

Werkkostenregeling
De borrel of het etentje kost de werknemer geld. Hij moet hier namelijk belasting over betalen aangezien dit verkapte loon is. Als werkgever zijnde wilt u dat natuurlijk niet. Gelukkig is er de werkkostenregeling. De borrel of etentje blijven bij de werknemer onbelast. Jaarlijks mag u 1.2% van de loonsom aan dit soort vergoedingen en verstrekkingen onbelast uitgeven. Maar pas op: Als werkgever zijnde betaalt u 80% eindheffing als je over de grens van 1.2% van de loonsom gaat.

Aftrekbaar?
Mogen de kosten voor deze kerstgezelligheid van de winst afgetrokken worden? Omdat het onder de categorie “voedsel en drank” valt is het beperkt aftrekbaar. Betaalt u alleen inkomstenbelasting als ondernemer dan geldt er een aftrek van 80%. Betaalt u vennootschapsbelasting dan mag u 73,5% aftrekken. U kunt er ook voor kiezen een vast bedrag aan gemengde kosten niet af te trekken. Wat voor u voordeliger is, kunnen wij voor u uitrekenen. Brengt u de borrel of het etentje onder in de werkkostenregeling of rekent u het toch gewoon tot het loon van de werknemer, dan geldt er weer geen aftrekbeperking. Het is dan immers loon en loonkosten zijn gewoon 100% aftrekbaar.

Tip van OOvB
Om de eindheffing te voorkomen kunt u de borrel of etentje op de werkplek houden. Fiscaal gezien is de ‘werkplek’ een ruim begrip. Als u de vergaderzaal of kantine in kerstsfeer brengt kan het net zo gezellig zijn als buiten de deur. Op deze manier is de borrel onbelast. Voor een etentje moet u € 3,30 tot het loon rekenen. Ook dit bedrag is onder te brengen in de werkkostenregeling.

Geeft u in december een kerstdiner of -borrel voor uw personeel? Welke mogelijkheden zijn fiscaal gezien gunstig? Wij denken graag met u mee.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief