Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Effectiever werken? 5 Tips!

Donderdag 18 januari 2018

Druk, druk, druk. Het is weer een veelgehoorde zin op ondernemersbijeenkomsten. Leuk natuurlijk, maar wellicht is het zinvoller om er iets aan te doen. We hebben een aantal tips voor u verzameld.

1. Beperk je email aandacht tot enkele keren per dag.
Wanneer je een groot deel van de tijd achter een computerscherm doorbrengt, is de kans groot dat je je aandacht vaak laat afglijden naar de email inbox. Niet handig als je gefocust wilt blijven. Slimmer is het dan ook om je email slechts enkele keren per dag te bekijken.

2.Beperk je sociale mediagebruik tijdens werktijden.
Wetenschappers hebben eens geroepen dat Facebook hetzelfde effect heeft als dopamine. Dopamine is een hormoon dat zorgt voor kortstondig geluk en een verslavende uitwerking heeft. Het scrollen op Facebook doet een beetje hetzelfde. Dus, laat het achterwege wanneer u aan het werk bent.

3. Zoek de stilte op.
Je krijgt natuurlijk het meest gedaan als je niet wordt afgeleid. Niet door mail en sociale media, maar ook door collega’s (of door de geluiden die zij produceren). Het is dan ook raadzaam om jezelf af te zonderen als je taakgericht en geconcentreerd werk moet doen.

4. Af en toe pauze? Goed idee!
Het is onmogelijk om voor lange tijd achter elkaar geconcentreerd te blijven. Niet voor niets waarschuwt Veilig Verkeer voor het inlassen van een pauze na elke twee uur autorijden. Met werken is het niet anders. Strek elk uur even de benen en maak je hoofd even vrij. 

5. Houd werkoverleg zo kort mogelijk.
Vergaderen blijkt nog altijd een grote tijdsverspiller te zijn. Teveel mensen zijn betrokken en er wordt te vaak en te lang tijd aan besteed. De kunst is dan ook om alleen een overleg te houden als het echt zin heeft en wanneer je eigenlijk vooral al weet wat je met het overleg wilt bereiken.

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief