Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Effectiever werken? 5 Tips!

Donderdag 18 januari 2018

Druk, druk, druk. Het is weer een veelgehoorde zin op ondernemersbijeenkomsten. Leuk natuurlijk, maar wellicht is het zinvoller om er iets aan te doen. We hebben een aantal tips voor u verzameld.

1. Beperk je email aandacht tot enkele keren per dag.
Wanneer je een groot deel van de tijd achter een computerscherm doorbrengt, is de kans groot dat je je aandacht vaak laat afglijden naar de email inbox. Niet handig als je gefocust wilt blijven. Slimmer is het dan ook om je email slechts enkele keren per dag te bekijken.

2.Beperk je sociale mediagebruik tijdens werktijden.
Wetenschappers hebben eens geroepen dat Facebook hetzelfde effect heeft als dopamine. Dopamine is een hormoon dat zorgt voor kortstondig geluk en een verslavende uitwerking heeft. Het scrollen op Facebook doet een beetje hetzelfde. Dus, laat het achterwege wanneer u aan het werk bent.

3. Zoek de stilte op.
Je krijgt natuurlijk het meest gedaan als je niet wordt afgeleid. Niet door mail en sociale media, maar ook door collega’s (of door de geluiden die zij produceren). Het is dan ook raadzaam om jezelf af te zonderen als je taakgericht en geconcentreerd werk moet doen.

4. Af en toe pauze? Goed idee!
Het is onmogelijk om voor lange tijd achter elkaar geconcentreerd te blijven. Niet voor niets waarschuwt Veilig Verkeer voor het inlassen van een pauze na elke twee uur autorijden. Met werken is het niet anders. Strek elk uur even de benen en maak je hoofd even vrij. 

5. Houd werkoverleg zo kort mogelijk.
Vergaderen blijkt nog altijd een grote tijdsverspiller te zijn. Teveel mensen zijn betrokken en er wordt te vaak en te lang tijd aan besteed. De kunst is dan ook om alleen een overleg te houden als het echt zin heeft en wanneer je eigenlijk vooral al weet wat je met het overleg wilt bereiken.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief