Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Eisen bovengrondse opslag diesel

Dinsdag 08 september 2015

In de praktijk bestaan er veel vragen over welke eisen gelden voor de opslag van diesel. Het Activiteitenbesluit en de –regeling geven vier opties voor de bovengrondse opslag van diesel, elk met hun certificaat- en keuringseisen. Deze opties zijn: verpakking tot 300 liter, IBC-verpakking, stationaire opslagtank en mobiele opslagtank.


Alle opslag van diesel tot 300 liter wordt gezien als verpakking. Dit kan bijvoorbeeld een fles, jerrycan, drum of klein mobiel tankje zijn. Voor verpakkingen geldt in principe geen keuringseis. Wel zijn bodembeschermende voorzieningen verplicht. Dat kan een vloeistofdichte vloer of lekbak zijn, of een deugdelijke verpakking boven een vloeistofkerende vloer.


Bij opslagen van meer dan 300 liter moeten eveneens bodembeschermende voorzieningen aanwezig zijn en is altijd een certificaat nodig.  Een IBC-verpakking en een mobiele opslagtank dienen elke 2,5 jaar herkeurd te worden, een stationaire opslagtank elke 15 of 20 jaar.


Sommige opslagvoorzieningen kunnen aan meerdere van deze opties voldoen. Dan is het aan de ondernemer om de opslagvorm te kiezen en bijbehorende stukken te overleggen.


Let op: Er worden dieseltanks verkocht die niet voldoen aan een van de vier opties. Die tanks zijn ongeschikt voor de opslag van diesel.
 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Eisen bovengrondse opslag diesel

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief