Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Extra betaling jonge landbouwers

Donderdag 16 maart 2017

Jonge landbouwers kunnen een extra betaling krijgen, bovenop de waarde van het betalingsrecht. De extra betaling wordt toegekend over maximaal 90 te betalen betalingsrechten. In 2016 bedroeg de extra betaling € 51,05 per te betalen betalingsrecht. Het bedrag voor 2017 is nog niet bekend, aangezien de hoogte afhankelijk is van het aantal aanvragen in 2017.

Voorwaarden
Voor dit jaar gelden de volgende voorwaarden:


 

    • Men is jonger dan 41 jaar in het jaar dat het bedrijf voor het eerst uitbetaling van betalingsrechten aanvraagt én waarin men voor het eerst blokkerende zeggenschap heeft.

 

    • Men heeft als bedrijfshoofd voor het eerst een landbouwbedrijf opgericht in de periode van 1 januari 2012 tot en met 15 mei 2017.

 

    • De jonge landbouwer is (mede) belast met de dagelijkse bedrijfsvoering.

 

    • Het bedrijf waarvoor men aanvraagt, is het eerste landbouwbedrijf dat men als bedrijfshoofd heeft opgericht.

 

    • Het bedrijf waarvoor men aanvraagt, heeft niet eerder de extra betaling toegekend gekregen voor een andere jonge landbouwer.

 Langdurige zeggenschap
Zeggenschap is een belangrijk criterium in de definitie van jonge landbouwer. De inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is bepalend voor het vaststellen van de zeggenschap. Bij tegenstrijdigheid tussen de inschrijving in het Handelsregister en eventuele aktes, is de informatie in het Handelsregister leidend.

Een jonge landbouwer heeft daadwerkelijke langdurige zeggenschap als deze ten minste blokkerende zeggenschap heeft in ondernemingsbeslissingen met een financieel belang van meer dan € 25.000. Dit betekent dat beslissingen boven dit bedrag niet genomen kunnen worden zonder instemming van de jonge landbouwer. Die moet een dergelijke beslissing dus kunnen tegenhouden. Indien alle deelnemers in het bedrijf onbeperkt of alleen/zelfstandig bevoegd zijn, is er geen sprake van een blokkerende zeggenschap van de jonge landbouwer.


Er is ook geen sprake van daadwerkelijke langdurige zeggenschap als de maatschap of vennootschap onder firma eenzijdig door de andere maten of vennoten kan worden opgezegd. In veel samenwerkingsovereenkomsten staat dat de jonge landbouwer de eerste jaren niet het recht op voortzetting heeft. De jonge landbouwer voldoet dan niet aan de voorwaarden.


Eenmanszaak
Bij een eenmanszaak is de geregistreerde startdatum van het landbouwbedrijf bepalend.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Extra betaling jonge landbouwers

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief