Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Extra uitgifte leveringsrechten suikerbieten

Woensdag 22 juni 2016

Cosun heeft besloten om het aantal ledenleveringsbewijzen (LLB’s) in 2017 met 20% uit te breiden in verband met een forse uitbreiding van de structurele afzet van bietsuiker. Alle leden wordt daarom de mogelijkheid geboden om het aantal LLB’s met 20% uit te breiden. Men kan tot 15 juli aangeven of men hier gebruik van wil maken.


Een LLB geeft het recht om 1 ton bieten (bij17% suiker) te leveren tegen de ledenprijs. De prijs per LLB bedraagt € 5,50 ofwel 3,2 cent per kg polsuiker. Het aankoopbedrag wordt verspreid over vijf jaar verrekend bij de jaarlijkse eindafrekening.


Bij de aankoop van LLB’s moet men er rekening mee houden dat er een leveringsplicht geldt van 85% en dat voor het teeltjaar 2017 een toewijzingspercentage van 112% geldt. Dit laatste houdt in dat er 1,12 ton bieten (bij 17% suiker) op 1 LLB geleverd mag worden.


Bietentelers zijn niet verplicht om de 20% extra LLB’s af te nemen. Een lager percentage dan 20% is niet mogelijk. Men kan wel aangeven dat men belangstelling heeft voor meer dan 20% extra LLB’s. Of dit gehonoreerd wordt, hangt af van telers die geen extra LLB’s erbij nemen.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Extra uitgifte leveringsrechten suikerbieten

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief