Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Financial lease aantrekkelijk voor ZZP’ers?

Dinsdag 14 mei 2019

Met de aanhoudend lage rentestanden is het lenen van geld niet duur. Dat gegeven is een kans voor ZZP’ers om tegen lage kosten bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Financial lease is daarbij ongekend populair. Het voordeel van financial lease is dat er nauwelijks ‘eigen’ geld voor handen hoeft te zijn. Bovendien vragen verstrekkers nauwelijks om historische financiële gegevens. Het te financieren bedrijfsmiddel is immers het onderpand.

Financial lease is een financieringsconstructie waarbij de financieringsperiode overeenkomt met de gebruiksduur of economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Het verschil met operational lease is de eigendomssituatie. Bij financial lease ben je zelf eigenaar van het bedrijfsmiddel, terwijl in het geval van operational lease de eigendom blijft liggen bij de verstrekker.

Er zijn tal van aanbieders die financial lease mogelijk maken. In geval van een auto, truck of vrachtwagen, wordt het vaak door het automerk zelf aangeboden. Maar ook bij banken kun je als ondernemer terecht voor financial lease constructies. Het is echter goed om altijd af te wegen welke financieringsvorm het beste is. Bovendien kunnen ook de tarieven binnen financial lease constructies nog wel eens uiteenlopen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van financial lease als financieringsvorm voor de aanschaf van nieuwe bedrijfsmiddelen? Maak dan een afspraak met een van de OOvB specialisten.

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief