Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Fosfaatverrekening melden voor 31 december

Donderdag 05 november 2015

Wanneer er dit jaar te veel fosfaat is aangewend op bouwland, kan men tot 31 december 2015 een fosfaatverrekening aanvragen. Feitelijk wordt hiermee een deel van de fosfaatnorm van 2016 overgeheveld naar 2015. Voorwaarde is dat de overschrijding niet meer dan 20 kg fosfaat per hectare bouwland bedraagt. De extra hoeveelheid fosfaat moet in het volgende jaar in mindering gebracht worden op de fosfaatgebruiksnorm. Het is niet toegestaan om het nog een jaar door te schuiven.


De aanmelding voor fosfaatverrekening moet vóór 31 december 2015 ingediend worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Tip:      Bereken tijdig de uitkomst over 2015, zodat u weet of u gebruik moet maken van de mogelijkheid van fosfaatverrekening.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Fosfaatverrekening melden voor 31 december

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief