Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Gebruik tweede keus antibioticamiddelen langer toegestaan

Donderdag 25 februari 2016

Met ingang van 1 maart 29014 mogen antibiotica in beginsel uitsluitend door de dierenarts worden afgeleverd. Veehouders mogen op basis van het bedrijfsbehandelplan zelf eerste keus middelen toedienen. Er was tevens een uitzondering opgenomen voor tweede keus middelen. Veehouders mochten deze middelen voorhanden hebben om bepaalde knelpuntaandoeningen, waarbij acuut handelen noodzakelijk is, te behandelen. Deze uitzondering gold tot 1 maart 2016.


Uit een evaluatie blijkt dat het laten vervallen van de uitzondering inzake het voorhanden hebben van tweede keus middelen per 1 maart 2016 tot grote veterinaire problemen zou leiden. Het gebruik van tweede keus middelen gerelateerd aan knelpuntaandoeningen is verminderd, maar niet in die mate dat de uitzondering kan worden opgeheven. Er is daarom besloten de huidige uitzondering te verlengen tot 1 maart 2017.


Wel wordt er momenteel gewerkt aan wijzigingen die bijdragen aan restrictief gebruik van tweede keus middelen, maar tegelijkertijd voorzien in een oplossing voor problemen bij knelpuntaandoeningen in de praktijk.


Het correct gebruik van diergeneesmiddelen maakt onderdeel uit van de zogenaamde randvoorwaarden in het kader van GLB-subsidies.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Gebruik tweede keus antibioticamiddelen langer toegestaan

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief