Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Goede voornemens? Innovatie als voorwaarde om te groeien!

Woensdag 16 december 2015

Aan het einde van het kalenderjaar krijgen we telkens weer de allermooiste lijstjes gepresenteerd. Sommige van die lijstjes gaan ook over bedrijven die een bijzondere groei hebben meegemaakt. En al zijn de economische omstandigheden soms bar en boos, toch blijken er ook altijd weer ondernemers te zijn die kennelijk moeiteloos elke tegenwind weten te omzeilen. ABN AMRO heeft er onderzoek naar gedaan. En het blijkt dat er enkele kenmerken zijn die voor alle succesvolle groeiers van toepassing zijn. Ze ‘verschillen’ op die punten aanwijsbaar op de ‘gemiddelde’ ondernemers in de markt.

We hebben de belangrijkste 3 ‘verschillen’ even voor u opgesomd.

Het roer omgooien.
Succesvolle ondernemers kijken vooral naar omstandigheden en kansen. Ze zijn daarbij bovengemiddeld ambitieus, en als de markt dat vraagt, zijn ze niet bang om hun ‘verdienmodel’ aan te passen. Ook al vraagt dat om ingrijpende veranderingen.

Investeren in innovatie.
Hoewel innovatie op verschillende wijzen is uit te leggen, weten we allemaal dat innovatie te maken heeft met ‘vernieuwing’ en ‘verbetering’. Succesvolle ondernemers blijven aandacht geven aan innovatie. Ze investeren er ook daadwerkelijk in. Snelle groeiers investeren zo’n 50% meer in innovatie dan de ‘gemiddeld’ presterende onderneming. Om nieuwe toegevoegde waarde te creëren, maar ook bijvoorbeeld om processen te verbeteren.

Medewerkers maken het verschil.
Creativiteit en innovatievermogen is niet bij iedereen in dezelfde mate aanwezig. Succesvolle ondernemers kijken – meer dan de gemiddelde ondernemer – naar deze eigenschappen bij de aanname en selectie van nieuwe medewerkers. Bovendien zijn zij er veel gemakkelijker in om ‘deskundigen’ in te huren.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief