Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


GPS-metingen en uw Gecombineerde opgave

Donderdag 07 mei 2015


In de praktijk valt de door de RVO geconstateerde oppervlakte landbouwgrond voor de mest en betalingsrechten nogal eens kleiner uit dan waarop men recht denkt te hebben. Het is dan aan de landbouwer om te bewijzen dat de oppervlakte groter is. Er zijn onderzoeksbureaus die suggereren dat een GPS-meting hiervoor de oplossing is en tot een grotere oppervlakte leiden. Vaak hoor je echter alleen de succesverhalen. Er zijn ook gevallen bekend dat een GPS-meting niet tot een grotere oppervlakte leidt.


Belangrijk is de vraag of de GPS-meting ook daadwerkelijk geaccepteerd wordt door de RVO. Tot op heden heeft de rechter al diverse malen geoordeeld dat GPS-metingen minder betrouwbaar zijn dan metingen door de RVO op basis van luchtfoto’s. Daarbij maakt het geen verschil of de GPS-meting is uitgevoerd in opdracht van de landbouwer of dat deze door de NVWA heeft plaatsgevonden. Sommige bedrijven stellen dat hun GPS-meting automatisch wordt overgenomen door de RVO. Dat is echter niet het geval.


Daarnaast heeft de rechter ook geoordeeld dat zelfs bij ongewijzigde omstandigheden niet elk jaar dezelfde oppervlakte hoeft te worden geconstateerd door de RVO. Ofwel de vastgestelde oppervlakte in een vorig jaar betekent volgens de rechter niet dat men automatisch dit jaar van dezelfde oppervlakte mag uitgaan.


Wees daarom kritisch of een GPS-metingen wel zin heeft voor uw bedrijf. Wegen de kosten op tegen een mogelijk te behalen voordeel of is het beter om te berusten in de oppervlakte zoals vastgesteld door de RVO. Bedenk dat gelijk hebben nog niet hetzelfde is als gelijk krijgen.

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: GPS-metingen en uw Gecombineerde opgave

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief