Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Haal meer uit je medewerkers

Donderdag 17 maart 2016

“Ik wens je veel personeel”, zo luidt een oud Joods gezegde. De ondernemer van nu weet echter wel beter. Om te kunnen groeien en de kansen in markten te benutten, ben je afhankelijk van goede en gemotiveerde medewerkers. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, want gemotiveerde medewerkers krijg je niet vanzelf. Als ‘baas’ kun je er zelf heel veel aan doen. Want, ook medewerkers doen vooral wat je doet en niet perse wat je zegt. Toch zijn er enkele hulpmiddelen die kunnen helpen om meer uit je medewerkers te halen. We hebben er even drie op een rijtje gezet.

  1. Medewerkersoverleg.

Steek de koppen eens bij elkaar. Zet je medewerkers bij elkaar (kan ook in groepen) en vertel waarom je bij elkaar zit (wat is het doel?). Dit kan zijn een ‘verbeteroverleg’, maar het kan net zo goed een soort van brainstorm zijn om nieuwe klanten te vinden? Het feit dat medewerkers ‘gehoord’ worden, doet vaak al wonderen.

  1. Collega als mentor.

In bijna elk bedrijf heb je ze. De ervaren medewerker en de minder ervaren medewerker. Hoe mooi zou het zijn dat je minder ervaren medewerker kan leren van de ervaren medewerker. Het is vooral ook een opsteker voor de ervaren medewerker. En de jonge onervaren medewerker heeft er een vertrouwenspersoon bij. Overigens is het wel de kunst om ervoor te zorgen dat de oudere medewerker zich niet als een ‘baas’ gaat gedragen, maar als een coachende leraar.

  1. Externe coach.

Soms kan het helpen om je medewerkers te prikkelen en te laten leren aan de hand van een externe coach. Vreemde ogen dwingen. Bovendien beschikt een externe coach over een methodiek om effect te bereiken.

< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief