Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Heeft u een website? Let dan op 'datalekken' van persoonsgegevens

Donderdag 21 januari 2016

Boetes dreigen door nieuwe wetgeving

Als eigenaar van een website bent u verantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens van uw relaties. Dus beschikt u over databestanden met email gegevens, bestelgegevens of andere persoonlijke klantinformatie? Dan is het zaak dat u uw website- en databestanden goed beveiligt. Niet alleen omdat het vertrouwelijke en bedrijfskritische informatie is… maar vooral ook omdat u een boete krijgt wanneer vertrouwelijke klantdata op straat komt te liggen (al is het door een inbraak van hackers).

De Autoriteit Persoonsgegevens – het voormalig College Bescherming Persoonsgegevens - heeft namelijk vanaf dit jaar het recht om boetes op te leggen die kunnen oplopen tot een bedrag van wel 820.000 euro. Voorzitter Kohnstamm erkent dat de aandacht van de Autoriteit Persoonsgegevens in eerste instantie extra uitgaat naar overheid en grote bedrijven. Toch vermeldt hij uitdrukkelijk dat ook kleinere bedrijven met webshops en online communicatiecontact zich dienen te wapenen tegen datalekken. De Autoriteit Persoonsgegevens komt in actie na een melding, en die melding kan ook leiden naar een datalek bij een kleinere organisatie.

Dus, wees bewust voor de risico’s die u als ondernemer loopt.

< Terug

Meest recente berichten

Inschrijving handelsregister correct?

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)
In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrij­ving van een bedrijf in het handelsregister bij de Ka­mer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van... Lees verder >

Ook bij tegengestelde belangen bij pachter en verpachters draait het om de euro’s!

Donderdag 18 april 2019 (Agrarisch)

De laatste weken is het opvallend hoe vaak nieuws voorbij komt over pacht van agrarische gronden. Daarbij gaat het bijna altijd over tegenstrijdige belangen, waarbij het uiteindelijk in de kern om de... Lees verder >

Wat is het weerstandsvermogen van uw bouwbedrijf?

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De Nederlands bouwnijverheid heeft een sterke periode achter de rug en de economische vooruitzichten zijn gunstig, zo verwachten ondernemers in de bouw. Zo wordt een gemiddelde omzetgroei voor 2019 voorzi... Lees verder >

Branchesignalering Horeca en btw: top 5 aandachtspunten 2019

Donderdag 18 april 2019 (Ondernemersnieuws)

De btw-regels voor de horeca wijzigen regelmatig en leveren onduidelijkheden op. Er gaat nogal eens iets fout bij de verrekening, facturatie of vooraftrek van de btw. De Belastingdienst is er extra alert ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief