Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Heeft u een website? Let dan op 'datalekken' van persoonsgegevens

Donderdag 21 januari 2016

Boetes dreigen door nieuwe wetgeving

Als eigenaar van een website bent u verantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens van uw relaties. Dus beschikt u over databestanden met email gegevens, bestelgegevens of andere persoonlijke klantinformatie? Dan is het zaak dat u uw website- en databestanden goed beveiligt. Niet alleen omdat het vertrouwelijke en bedrijfskritische informatie is… maar vooral ook omdat u een boete krijgt wanneer vertrouwelijke klantdata op straat komt te liggen (al is het door een inbraak van hackers).

De Autoriteit Persoonsgegevens – het voormalig College Bescherming Persoonsgegevens - heeft namelijk vanaf dit jaar het recht om boetes op te leggen die kunnen oplopen tot een bedrag van wel 820.000 euro. Voorzitter Kohnstamm erkent dat de aandacht van de Autoriteit Persoonsgegevens in eerste instantie extra uitgaat naar overheid en grote bedrijven. Toch vermeldt hij uitdrukkelijk dat ook kleinere bedrijven met webshops en online communicatiecontact zich dienen te wapenen tegen datalekken. De Autoriteit Persoonsgegevens komt in actie na een melding, en die melding kan ook leiden naar een datalek bij een kleinere organisatie.

Dus, wees bewust voor de risico’s die u als ondernemer loopt.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief