Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Herbeschikking fosfaatrechten bij onvoldoende productiecapaciteit

Dinsdag 28 augustus 2018

In het goedkeuringsbesluit van de Europese Commissie aangaande het stelsel van fosfaatrechten is een belangrijke voorwaarde opgenomen: het aantal toe te kennen fosfaatrechten mag de verwachte behoefte van het bedrijf aan rechten niet overschrijden. Dit houdt in dat op 1 januari 2018 nog voldoende productiecapaciteit op het bedrijf aanwezig moet zijn om met melkvee (waaronder vrouwelijk jongvee van vleesvee) de hoeveelheid fosfaat te produceren waarvoor rechten zijn toegekend. Wanneer de productiecapaciteit op 1 januari 2018 niet meer voldoende aanwezig is, dient het aantal toe te kennen fosfaatrechten in overeenstemming te worden gebracht met de productiecapaciteit van het bedrijf op 1 januari 2018.

Voornemen herbeschikking fosfaatrechten
Er zijn inmiddels enkele gevallen bekend waarbij deze toetsing is toegepast. Wanneer RVO.nl een vermindering wil toepassen, ontvangt men eerst een ‘Voornemen herbeschikking fosfaatrechten’ waartegen men een zienswijze kan indienen.

Stoppersregeling
Een belangrijke groep bedrijven die door deze voorwaarde kan worden getroffen, zijn de melkveehouders die hebben deelgenomen aan de stoppersregeling.

Pas op bij koop en verkoop fosfaatrechten
De voorwaarde vormt ook een risico voor zowel de verkoper als de koper van fosfaatrechten in het geval de verkoper op 1 januari 2018 over onvoldoende productiecapaciteit beschikte. Deze rechten kunnen alsnog deels of geheel worden teruggevorderd.

 

Bron:AgroPortaal.nu
Permalink: Herbeschikking fosfaatrechten bij onvoldoende productiecapaciteit

< Terug

Meest recente berichten

Afwijzing betalingsrechten o.b.v. N-code percelen wordt niet herzien

Donderdag 18 juli 2019 (Agrarisch)
Percelen met een bepaald natuurbeheertype werden in het stelsel van betalingsrechten aanvankelijk uitgesloten voor de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten. In juli 2017 oordeelde het College van Be... Lees verder >

Duurzaam investeren, de belastingdienst betaalt mee!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Wanneer u als horecaondernemer uw bedrijf wilt verduurzamen is het mogelijk gebruik te maken van een aantal fiscale faciliteiten. Wat u dit kan opleveren en waar u aan moet denken?

Lees verder >

Handelsspanningen voorbode voor verdere renteverlaging

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Met de toenemende gevolgen van de handels’oorlog’ tussen China en de VS en de verlaging van de industriële productie, laten economen hun zorgen de vrije loop.

Lees verder >

Domeinnaamfraude? Let op!

Donderdag 18 juli 2019 (Ondernemersnieuws)

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief