Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Hier liggen ondernemers 's nachts wakker van

Woensdag 19 augustus 2015

Het ondernemerschap kost nogal eens wat nachtelijke uurtjes. Van het bedenken van nieuwe ideeën of kansen, tot het piekeren over de minder leuke zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Waar liggen ondernemers wakker van en, belangrijker nog, wat kun je ertegen doen?

Financiële problemen

60% van de ondernemers ligt ’s nachts wel eens wakker van financiële problemen. Investeringen in het bedrijf, (onverwachte) kosten, maar ook het onderhouden van het gezin. Geld is een bepalend factor, en ondernemers worden er dagelijks mee geconfronteerd. Een financiële buffer en een snelle cashflow kunnen ervoor zorgen dat de nachtrust weer terugkeert.

Stress en werkdruk

Ook grote verstoorders van de nachtrust zijn stress en hoge werkdruk. Maar liefst 45% van de ondernemers slaapt slecht hierdoor. Ondernemers hebben vaak veel uiteenlopende taken, die lang niet allemaal bijdragen aan de gestelde doelen van de onderneming. Zorg ervoor dat je 90% van je tijd besteedt aan zaken die bijdragen aan deze doelen, omdat die de groei van het bedrijf mogelijk maken. Daarnaast is het noodzakelijk om zaken te delegeren, hoe moeilijk dat ook is. Alleen dan keert de rust terug en kun je je bezig houden met de belangrijkste taken.

Ontevreden klanten

Eén op de vier ondernemers geeft aan wel eens wakker te liggen van ontevreden klanten. De angst voor slechte mond-tot-mond reclame en het persoonlijk opvatten van klachten spelen hierbij een grote rol. Het is dus zaak om van een ontevreden klant gelijk weer een tevreden klant te maken. Neem factoren die u zelf kunt verbeteren, zoals communicatie- en bedrijfsproces, nog eens onder de loep en pas ze aan. Want de klant kunt u immers niet veranderen.

Samenwerkingsverbanden/partners

Samenwerkingsverbanden en partners zijn verantwoordelijk voor ook nog 25% van de wakker liggende ondernemers. Dit komt met name door onvoldoende vastgelegde rechten en plichten en verwachtingen die niet duidelijk zijn voor alle betrokken partijen. De oplossing is om alles vooraf goed vast te leggen en er frequent over te praten.

Juridische geschillen

20% van de ondernemers heeft slapeloze nachten van juridische geschillen. Dit is zelf al deels te ondervangen door goede communicatie, juiste algemene voorwaarden en duidelijke contracten en overeenkomsten. Schakel, indien nodig, een juridisch specialist in.

Concurrentie

Concurrentie hoort bij het ondernemen. Toch zorgt het bij 15% van de ondernemers voor een slechte nachtrust. Blijf je vooral focussen op je eigen bedrijf en hoe je je kunt onderscheiden van de rest. Zorg hierbij voor een duidelijke visie (waarom bestaat je bedrijf) en missie (hoe wil je de visie van het bedrijf realiseren).

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief