Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Hoe beoordeel je een CV van een sollicitant?

Dinsdag 19 maart 2019

Het is een uitdaging om aan goede mensen te komen voor je bedrijf. Dat is tenminste het algemene beeld dat vandaag de dag leeft. Alle toeters en bellen moeten uit de kast worden gehaald om nieuwe medewerkers te verleiden tot een sollicitatie. Een ontwikkeling die ertoe leidt dat vele gelukszoekers met twijfelachtige capaciteiten proberen een nieuwe baan te verkrijgen. Waarbij een flinke salarissprong lonkt bijvoorbeeld. Als werkgever is het de kunst om die gelukszoekers eruit te filteren. Een recruitmentbureau gaf onlangs de volgende tips om een CV en sollicitatiebrief te beoordelen.

 1. De eerste indruk
  Net zoals dat gebeurt bij een eerste kennismaking, geldt dat ook voor een sollicitatiebrief. Hoe is de eerste indruk. Staan er spelfouten in de sollicitatie? Is er aandacht besteed aan de opmaak? Is de informatie actueel?
 2. “Ik ben best belangrijk”
  Het is niet erg dat een kandidaat zijn beste kanten laat zien. Toch is het oppassen voor ‘zelfoverschatters’ of ‘bluffers’. Wanneer wordt gesproken over het verantwoordelijk zijn voor tal van projecten helpt het als tevens is aangegeven hoe de uitvoering van deze verantwoordelijkheid is aangepakt. Ook is het goed om te kijken of bereikte resultaten worden genoemd.
 3. Hippe termen
  Het gebruik van jargon is geen misdaad. Toch is het oppassen als een kandidaat zich bedient van allerlei hippe termen. ‘Agile’ werken, ‘out of the box’ mentaliteit, 24/7 attitude… dan is het oppassen. Het zou zomaar kunnen dat je te maken hebt met iemand die meer aandacht besteedt aan de vorm dan aan de inhoud.
 4. Stijl en karakter
  Het taalgebruik verraadt zeer zeker al iets over de persoonlijkheid van iemand. Zoals al gezegd; gebruikt iemand teveel hippe woorden? Dan is het de vraag of dat past bij de cultuur van je bedrijf. Is iemand te formeel. Ook dat kan iets zeggen, evenals het omgekeerde natuurlijk. Dus let op taal om een beeld te vormen van iemands karakter.
< Terug

Meest recente berichten

Rechter maakt boete vanwege te hoge vangschade vleeskuikens ongedaan

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Bij het vangen van pluimvee hanteert de NVWA sinds jaren de zogenaamde 2%-norm. Dit betekent dat bij maximaal 2% van de dieren vang- en laadschade mag optreden. Dit percentage is geen wettelijke norm, maar e... Lees verder >

Rijsporen vormen geen niet-subsidiabel onverhard pad

Donderdag 20 juni 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer stelde beroep in tegen de vastgestelde oppervlakte subsidiabele landbouwgrond naar aanleiding van de door hem ingediende Gecombineerde opgave. RVO.nl had onder meer bij een graslandperceel een... Lees verder >

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief