Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Horeca en financiering

Dinsdag 15 januari 2019

Tijdens de 63e Horecava in RAI Amsterdam (7-10 januari 2019) kon je de laatste trends en ontwikkelingen ontdekken, interactieve workshops beleven en demo's van bekende chef koks volgen. Dit jaar was de beurs nóg groter met veel aandacht voor innovaties en startups, spannende en “lekkerste” wedstrijden en natuurlijk ook om vooral te genieten en te proeven van veel culinarische hoogstandjes.

Van het eten van een krekelburger tot deelname aan een chef’s table, van bitterbal tot rots gerijpte kazen en lijn gevangen vis, van koffie en thee naar bier en wijn, er was voor iedereen wat te beleven. Een aparte beleving was het kauwen op de sechuan button. Wow! (Een 'elektrische' ervaring. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel. Kortom een ervaring om nooit te vergeten).

Tijdens de rondgang kwamen we uit bij een stand van bieren, gebrouwen door vrouwen. Met een crowdfundingactie willen de eigenaressen hun droom waar maken, een eigen bar. De crowdfundingactie gaat gestaag. Het eerste streefbedrag, van 100.000 euro, is in zicht. Daarmee kunnen ze sowieso verbouwen. De opening staat gepland voor maart van dit jaar.

Een droom waarmaken met een crowdfundingactie of een andere manier van financieren?

Bij OOvB beschikken we over ervaren corporate finance adviseurs die de taal van financiële partners spreken. De onderwerpen waarvoor u de corporate finance adviseurs kunt raadplegen?

  • Investeren
  • Financieren
  • Herfinanciering
  • Aankoop/verkoop/overdracht
  • Recovery
  • Faillissement & doorstart
  • Events als derivaten
  • Crowdfunding

 

 

 

 

 

 

 

Het zijn misschien niet de onderwerpen waar u als ondernemer dagelijks mee bezig bent. Toch is het zo dat jaarlijks zo’n 20.000 bedrijven van eigenaar wisselen. Aangezien het succes van een bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername toeneemt met de mate van voorbereiding, is het van belang om te weten waar u terecht kunt. Zelfs lang voordat het zover is.

Of het nu gaat om een bedrijfsovername of een significante bedrijfsinvestering; voorbereiding is alles. Vooral als u afhankelijk bent van externe financiering. Verstrekkers van geld willen namelijk graag weten waarvoor de financiering nodig is, wat de verwachte rendementen zijn en welke mogelijke risico’s kunnen opduiken.

De OOvB corporate finance adviseurs zijn uw persoonlijke adviseur en sparringpartner. Samen met u kijken ze naar uw wensen en naar de mogelijkheden. Voor een klinkend resultaat.

Contact met een corporate finance adviseur? Vraag uw relatiebeheerder. Of neem contact op met één van onze vestigingen.       

< Terug

Meest recente berichten

Extern salderen weer mogelijk na vervallen PAS

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
De Raad van State oordeelde op 29 mei jl. dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt is als instrument om vergunningen te verlenen op grond van de Wet natuurbescherming. Als gevolg van die uitspraak ... Lees verder >

Boete vanwege niet voldoen aan mestverwerkingsplicht

Donderdag 13 juni 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Hierop gelden een aantal uitzonderingen. Een uitzondering is dat het gehele fosfaatoverschot geheel en rechtstreeks, blijkens e... Lees verder >

Afroming overdracht fosfaatrechten per 13 juni naar 20%

Woensdag 12 juni 2019 (Agrarisch)
Het afromingspercentage bij de overdracht van fosfaatrechten wordt per 13 juni 2019 tijdelijk verhoogd naar 20%. De wetswijziging daartoe is op 12 juni gepubliceerd in het Staatsblad. Doel van de verhoging i... Lees verder >

Flightdag - Golf Club The Duke

Vrijdag 07 juni 2019 (OOvB Nieuws)

Afgelopen woensdag 5 juni heeft onze flightdag op golf Club The Duke plaatsgevonden. Deze dag organiseerden we samen met IVS installatietechniek. Beiden hebben relaties uitgenodigd en zo kwamen we op een ... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief