Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Horeca en financiering

Dinsdag 15 januari 2019

Tijdens de 63e Horecava in RAI Amsterdam (7-10 januari 2019) kon je de laatste trends en ontwikkelingen ontdekken, interactieve workshops beleven en demo's van bekende chef koks volgen. Dit jaar was de beurs nóg groter met veel aandacht voor innovaties en startups, spannende en “lekkerste” wedstrijden en natuurlijk ook om vooral te genieten en te proeven van veel culinarische hoogstandjes.

Van het eten van een krekelburger tot deelname aan een chef’s table, van bitterbal tot rots gerijpte kazen en lijn gevangen vis, van koffie en thee naar bier en wijn, er was voor iedereen wat te beleven. Een aparte beleving was het kauwen op de sechuan button. Wow! (Een 'elektrische' ervaring. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel. Kortom een ervaring om nooit te vergeten).

Tijdens de rondgang kwamen we uit bij een stand van bieren, gebrouwen door vrouwen. Met een crowdfundingactie willen de eigenaressen hun droom waar maken, een eigen bar. De crowdfundingactie gaat gestaag. Het eerste streefbedrag, van 100.000 euro, is in zicht. Daarmee kunnen ze sowieso verbouwen. De opening staat gepland voor maart van dit jaar.

Een droom waarmaken met een crowdfundingactie of een andere manier van financieren?

Bij OOvB beschikken we over ervaren corporate finance adviseurs die de taal van financiële partners spreken. De onderwerpen waarvoor u de corporate finance adviseurs kunt raadplegen?

  • Investeren
  • Financieren
  • Herfinanciering
  • Aankoop/verkoop/overdracht
  • Recovery
  • Faillissement & doorstart
  • Events als derivaten
  • Crowdfunding

 

 

 

 

 

 

 

Het zijn misschien niet de onderwerpen waar u als ondernemer dagelijks mee bezig bent. Toch is het zo dat jaarlijks zo’n 20.000 bedrijven van eigenaar wisselen. Aangezien het succes van een bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername toeneemt met de mate van voorbereiding, is het van belang om te weten waar u terecht kunt. Zelfs lang voordat het zover is.

Of het nu gaat om een bedrijfsovername of een significante bedrijfsinvestering; voorbereiding is alles. Vooral als u afhankelijk bent van externe financiering. Verstrekkers van geld willen namelijk graag weten waarvoor de financiering nodig is, wat de verwachte rendementen zijn en welke mogelijke risico’s kunnen opduiken.

De OOvB corporate finance adviseurs zijn uw persoonlijke adviseur en sparringpartner. Samen met u kijken ze naar uw wensen en naar de mogelijkheden. Voor een klinkend resultaat.

Contact met een corporate finance adviseur? Vraag uw relatiebeheerder. Of neem contact op met één van onze vestigingen.       

< Terug

Meest recente berichten

Beroep en overmacht directe betalingen GLB

Dinsdag 20 augustus 2019 (Agrarisch)
Bij de directe betalingen GLB moet men zich houden aan de voorwaarden om volledige betaling te ontvangen. Men kan een beroep doen op overmacht wanneer door extreme omstandigheden niet aan alle voorwaarden ka... Lees verder >

Randvoorwaardenkorting voor onjuiste bespuiting door loonwerker

Donderdag 15 augustus 2019 (Agrarisch)
Een landbouwer werd met 20% gekort op zijn bedrijfstoeslag, omdat een toezichthouder van het waterschap had geconstateerd dat een door de landbouwer ingeschakelde loonwerker het gewasbeschermingsmiddel glyfo... Lees verder >

RVO moet melkveehouder compenseren voor gemiste fosfaatrechten door verpachting grond

Woensdag 14 augustus 2019 (Agrarisch)
Een melkveehouder kocht in 2014 bijna 12 ha grond, waarmee zijn bedrijf geheel grondgebonden werd. Deze grond verpachtte hij van 1 mei 2015 tot 30 april 2016 aan een aardappelteler. Bij de vaststelling van d... Lees verder >

Handhaving fosfaatrechten en correcte dierregistratie

Donderdag 08 augustus 2019 (Agrarisch)
Bedrijven met melkvee (melk- en kalfkoeien, jongvee voor de melkveehouderij en jongvee voor de vleesveehouderij) moeten ervoor zorgen dat de omvang van de veestapel binnen de beschikbare fosfaatrechten blijf... Lees verder >
Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief