Nieuws

Nieuws & Actualiteiten


Investeringsplannen? Mogelijk komt u in aanmerking voor een fiscaal voordeel!

Donderdag 17 maart 2016

Indien u investeringsplannen heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek. Door middel van deze aftrekmogelijkheid probeert de overheid ondernemers te stimuleren te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie.

Het voordeel van de energie-investeringsaftrek is dat u naast de reguliere afschrijving recht heeft op een extra fiscale aftrek. Voorheen had u recht op een fiscale aftrek van 41,5% van het investeringsbedrag. Met ingang van 1 januari 2016 is dit percentage verhoogd naar 58%. Naast deze fiscale aftrek leveren energiezuinige investeringen u uiteraard ook een vermindering van de energiekosten op.

Om in aanmerking te komen voor de aftrek dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen. Het investeringsbedrag bedraagt minimaal € 2.500, het bedrijfsmiddel mag niet eerder gebruikt zijn, er dient een aanvraag te worden ingediend bij het RVO binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting en het bedrijfsmiddel dient in de zogenoemde energielijst te staan vermeld. Voorbeelden van energiebesparende bedrijfsmiddelen welke opgenomen zijn in de energielijst zijn onder andere zonnepanelen, Ledverlichting, warmtepompen, maar ook HR glas voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Staat uw investering niet op de energielijst, maar levert uw investering wel een energiebesparing op? Dan kunt u uw investering mogelijk melden onder een zogenaamde generieke code indien deze investering voldoet aan een bepaalde besparingsnorm. Wij zijn u graag van dienst bij het berekenen van deze besparingsnorm.

Bent u van plan het komende jaar als ondernemer te gaan investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen? Laat ons beoordelen of u in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt.

< Terug

Meest recente berichten

Gunstige regeling scholier mogelijkheid om tijdelijk extra personeel aan te trekken

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De uitslagen van de eindexamens zijn binnen. Scholieren willen nu graag geld verdienen met een bijbaantje. Wist u dat u voor scholieren en studenten met een vakantiebaan de zogenaamde scholieren- en stude... Lees verder >

Door schaarste trekken werkgevers de portemonnee

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Vier op de vijf werkgevers (79%) ondervinden problemen bij het werven van personeel door de krappe arbeidsmarkt. In 2017 had 70% van de werkgevers problemen met het vervullen van vacatures.

Lees verder >

Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor beter bereikbaar Nederland

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobil... Lees verder >

Branchesignalering duurzame horeca: "belangrijke ontwikkelingen en praktische tips"

Dinsdag 18 juni 2019 (Ondernemersnieuws)

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca binnen onze netwerkorganisatie SRA, is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn... Lees verder >

Meld u aan voor de OOvB nieuwsbrief